Belediye Başkanı Burhanettin Çoban İzmir Yolu üzerinde yer alan Necmettin Erbakan Köprülü Kavşağıyla ilgili eleştirilere son noktayı koydu.

                KÖPRÜLÜ KAVŞAK AFYON'UN TAMAMINA HİZMET EDİYOR

        Merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan isminin verildiği İzmir Yolu üzerindeki köprülü kavşak için yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Burhanettin Çoban; köprünün dünden- bugüne planlanmadığını, 1993 yılındaki imar planlarında olduğunu söyledi.  O günkü imar planlarında bu köprünün genişliğinin 30 metre civarında olduğunu ancak şu anda sadece birinci etabının yapıldığını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban;  ‘Zekiler Köprüsü” diye adlandırılan köprünün, yapılacağından, Meclis Üyesi Zeki Genelioğlu'nun haberinin dahi olmadığının altını çizdi.

ALLAH ŞAHİT Kİ; HABERİ DAHİ YOKTU

Meclis Üyesinin hiçbir şekilde köprü talebinde bulunmadığı söyleyen Başkan Çoban; “Allah şahit ki o meclis üyemizin köprünün yapılacağından bile haberi yoktu.  Ne bana böyle bir talepte bulundular, ne de haberi vardı. 50 bin nüfus  olan bir bölgede onların etkisi ne olabilir ki?  Onların o bölgeye yapılacağı konutlarda diyelim ki bin kişi yaşayacak, ama 48 bin kişi bu köprüden faydalanacak. Afyonkarahisar Belediyesi; tarihinde ilk defa böyle bir köprülü kavşak yaptı. Bundan dolayı tebrik edileceği yerde acaba bundan ‘nasıl vururuz’ gibi bir algıya yaratılıyor" diye konuştu. 

KÖPRÜYÜ HERKES KULLANIYOR

Başkan Çoban açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu köprü ne için yapıldı” deniyor.  Bu köprü 1993 imar planlarında var. Hatta imar planlarında bu köprünün genişliği 30 metre civarında. Biz sadece ilk etabını yani tek girişini yaptık sadece 15 metresini tamamladık. Aslında bu köprünün gidiş geliş 30 metre genişliğinde olması gerekir. Bunu yapmakla Maliye Kavşağındaki o yükün önemli bir bölümünü buraya aldık. Selçuklu Mahallesi çok ciddi yapılaşması olan bir mahallemiz.  Bu köprümüz de bu civara çok büyük katkı sağlayacak. Bu köprü için ‘Zekiler Köprüsü’ diyorlar. Bana yüzlerce insan telefon açtı bu köprü için dua etti. O bölgeden okullara, mezarlığa, doğuya- batıya kim gidecekse herkes o köprüyü kullanıyor.  Selçuklu Mahallemiz, Afyonumuzun en büyük mahallesi olacak. İlerde 50 bin nüfusa ulaşacak Selçuklu Mahallesi için köprü tek taraflı yetmeyecek ikinci tarafı da yapılacak"