Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Köksal, "23 Nisan 1920'nin Türk Milleti için önemini hepimizin kavraması gerekir. 23 Nisan 1920, savaş sürdüren bir milletin ve milletimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aynı zamanda demokratik yolları ve seçimi esas alan yönetim şeklini benimsediği bir yönetim tarzının ilk adımıdır. Atatürk ve silah arkadaşları, kutlu Kurtuluş Savaşımız sırasında bile demokrasiden, egemenliğin millette olması ilkesinden asla taviz vermemiştir" dedi.

 

TÜRK MİLLETİ EGEMENLİĞİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEKTİR

 

Türk Milleti'nin bugün tekrar egemenlik endişesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Milletvekili Köksal, "Milletimizin egemenlik hakları elinden alınmaya çalışılıyor. Tüm yetkileri bir tek kişide toplamak, aslında millete 'Siz bilmezsiniz, ben bilirim' demektir. Ama Türk Milleti, egemenliğinden asla taviz vermeyecek ve vazgeçmeyecektir" ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM

 

23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen ilk bayram olduğunu hatırlatan Köksal, "Çocuklarımız, hepimizin gözbebeği. Çocuklarımızın müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşan bir ülkede yaşaması için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız. Çocuklarımızı, her 2 senede bir değişen eğitim sistemleri ile değil, uzun vadeli devlet politikası ile yetiştirmemiz gerekmektedir. Bu düşüncelerle çocuklarımızın bu mutlu gününü en içten dileklerimle kutlarım" diye konuştu.