Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sinanpaşa, Bolvadin ve Dinar'ı ziyaret etti. Köksal, Atatürk değerlerine sahip çıkacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sinanpaşa, Bolvadin ve Dinar'da temaslarda bulundu. Milletvekili Köksal, Atatürkçü Düşünce Derneği Bolvadin Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Köksal, burada şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamdır. Bizim çok çalışmamız gerekiyor. Atatürk liyakat dedi. Çünkü 15 Temmuz'daki gibi Cumhuriyet'i yıkmak isteyenler olabileceği için liyakat dedi. Bundan sonra daha çok çalışmalıyız. Son nefesimizi vermedikçe kimsenin bu toprağı bölmeye, Cumhuriyet'i yıkmaya gücü yetmeyecektir."

ADALET OLMAZSA DEVLET OLMAZ

FETÖ soruşturması kapsamında kiminin açığa alındığını kiminin devlet memuriyetinden tamamen çıkarıldığını, kiminin ise hem mal varlığına el konulup hem hapse atıldığını kaydeden Köksal, "Suçsuz insanlarda bu kapsamda mağdur ediliyor. Birisi suç işlediyse dahi bütün aile suçlu ilan ediliyor. Unutmamalıyız ki, devletin temeli adalettir. Adalet olmazsa devlet olmaz. Suçlu olduğu sabit tespit edilen cezasını en ağır şekilde çeksin. Ancak görüyoruz ki, kurunun yanında yaşta yanıyor. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi olarak Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler'le mağdur olan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için bir komisyon kurduk. İnanıyoruz ki, bu komisyon vasıtasıyla suçsuz vatandaşlarımız görevlerine iade edilecek ve eski hayatlarına devam edecektir" ifadelerini kullandı.

KAHRAMANLARIN MEZARLARININ HALİ İÇLER ACISI

Sinanpaşa ilçesini de ziyaret eden Köksal, Küçükhüyük Beldesi'ndeki akarsudaki kirliliğe işaret etti. Köksal, "Küçükhüyük'te yaşayan vatandaşlarımız bu sudan içen hayvanlarının buzağılarının ölü doğduğunu söylüyor. Eskiden balık avlanan bu su şimdi zehir saçıyor. Arıtma Tesisi, yeteri kadar çalışmadığı için dere bu halde. Çevresindeki bütün ağaçlar kurumuş durumda. İçinde hiçbir canlının yaşayamayacağı kadar kirli. Eber Gölü'ne kadar giden bir su" diye konuştu. 

Kahraman şehidimiz Yıldırım Kemal'in mezarını ziyaret eden Köksal, "Kurtuluş Savaşımız'da şehit olan askerlerimizin mezarı içler acısı" dedi.