Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Milletvekili Köksal ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulunarak, "Bugüne kadar devredilen 7 Şeker Fabrikası’nda toplam 775 işçi işten çıkartıldı. AKP hiçbir işçinin mağdur olmayacağı sözünü vermişti" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Evciler İlçesi, Bolvadin İlçesi ile İlçeye bağlı Büyükkarabağ Köyü ile Sandıklı İlçesi ve ilçeye bağlı Selçik Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

HALKIN GÖZÜ KULAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Gittiği her bölgede vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaşan Milletvekili Köksal, Sandıklı ilçesi ile ilçeye bağlı Selçik Köyü'nde gündemi değerlendirerek vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Köksal, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürekli halkın içinde, halkın milletvekili olarak mücadeleye devam edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin sorunlarını her zaman gündeme getirerek, çözüm önerilerini paylaştık. Bundan sonra da sorunlar karşısında çözüm merkezli çalışmalar yapacağız. Dün olduğu gibi bugünde vatandaşlarımızın hep yanında olmaya onların sorunlarını takip ederek çözüme kavuşması için çalışacağım. Önceki dönemlerde olduğu gibi halkımızın eli, kulağı, gözü olacağım. Vatandaşlarımızın taleplerini, dertlerini soru önergeleriyle ve doğrudan iletmek suretiyle gündeme getireceğim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz ana muhalefet partisiyiz. Her zaman yanlışların karşısında olacağız, doğruları ifade edeceğiz. Yanlış yapılan her olayda mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın bize teveccühünü boşa çıkarmamaya devam edeceğiz." dedi.

HEDEFİMİZ YEREL SEÇİMLERDE MUTLAK BAŞARI SAĞLAMAK

Daha sonra Bolvadin İlçesi ile İlçeye bağlı Büyükkarabağ Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, "Halkımız bizlere güvenerek, inanarak 24 Haziran seçimlerinde destek verdi. Artık bundan sonra 24 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin de öne çekileceğini düşünerek çalışacağız. Öncelikli hedefimiz yerel seçimlerde belediyeleri ve İl Genel Meclisi üyeliklerini kazanmak. Hedefimiz yerel seçimlerde mutlak başarı sağlamak.  Şimdiden ilçe ve beldelerimizde yurttaşlarımız tarafından sevilen, sayılan liyakat sahibi adaylar çıkartmak için çalışmalara başlayacağız. Afyonkarahisar genelinde daha çok belediye kazanmak için hazırız. Yerel seçimlerde 6 Ok'un gösterdiği hedefler doğrultusunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürerek Afyonkarahisar merkez olmak üzere tüm ilçelerimizdeki belediyeler ile belde belediyelerimizi kazanmak için tabandan tavana tüm örgüt üyelerimizle birlikte çalışacağız. Tüm Afyonkarahisar halkının bize vermiş olduğu güveni ve desteği boşa çıkarmayacağız. Demokratik kitle örgütleriyle, meslek odalarıyla, siyasi parti temsilcilerimizle, sendikalarımızla, muhtarlarımızla ve yurttaşlarımızla görüşerek, önümüzdeki yerel seçimlere en güzel şekilde hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

TORBA YASAYLA, OHAL UYGULAMASI DEVAM ETTİRİLİYOR

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Köksal, Mecliste AKP’nin bazı Kanun ve Kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair teklifi ile ülkemizdeki en temel konulardan biri olan güvenliğin de torba yasaya sokulduğunu belirterek, "Teklifle Valilerin Sıkıyönetim Komutanı yerine konuldu. Bu değişiklikle Valilere, kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlerde giriş ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilme belirli yerlerde ve saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilme veya kısıtlama ve ruhsatlıda olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilme yetkisi veriyor. Söz konusu yetki Anayasanın kişi hürriyetini, güvenliğini, yerleşme ve seyahat hürriyetini düzenleyen maddelerine aykırılık teşkil etmektedir. OHAL veya Sıkıyönetim olmadığı halde Valilere yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, seyahat özürlüğü, mahkemeye erişim hakkı, eğitim hakkı gibi hakların ihlaline yol açabilecek böylesine geniş yetkiler verilmesi hukuka aykırıdır. Valiler bu teklifle adeta Sıkıyönetim Komutanı yerine konulmuştur. Teklifle 48 saatlik gözaltına tabi dosyalarda gözaltı süresi 6 güne, toplu işlenen suçlarda ise 12 güne kadar uzatabiliyor. Kısacası torba yasayla OHAL uygulaması devam ediyor." şeklinde konuştu.

775 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILDI

Bugüne kadar devredilen 7 Şeker Fabrikası’nda toplam 775 işçinin işten çıkartıldığının önemle altını çizen Köksal, "Bu işçiler hiçbir şekilde tazminat vb haklarını alamamıştır. Devir işlemleri devam eden diğer Şeker Fabrikalarında da işten atmaların devam edeceği aşikardır. Biz fabrika eylemlerinde işçilerimizin işten atılıp mağdur edileceğini söylediğimizde AKP hiçbir işçinin mağdur olmayacağı sözünü vermişti. Aylar öncesinde defalarca hem Fabrika eylemlerinde hem de Meclis kürsüsünde işsiz kalacak işçileri uyarmıştım. Üzülerek görüyorum ki haklı çıktık Şimdi AKP’nin verdiği sözü hatırlamasını ve işçilerin mağduriyetine son vermesini bekliyorum." dedi.

Milletvekili Köksal Evciler İlçesi'nde Evciler Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Tarım-Hayvancılık ve Süt Festivaline de katıldı.