Okçular Köyü'ne arıtma tesisi sözünüzü yerine getirin!

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar'ın Okçular Köyü'nde arıtma tesisi yapılmasına ilişkin söz verilmesine rağmen bu sözün yerine getirilmediğini belirtti. Köksal, Okçular'daki meraya 2 belde ve 14 köyün foseptiğinin aktığını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar ve ilçelerin yanı sıra Afyonkarahisar'daki tüm köylere tek tek giderek vatandaşların sorunlarını dinliyor. Vatandaşların 'Sayın vekilim, siz gelmeseniz bizim halimizi soracak kimse yok' demesine karşılık 'Siz, bizi sorunları çözelim diye güvendiniz, seçtiniz ve Ankara'ya gönderdiniz. Biz sizin emrinizdeyiz" diyen Köksal, Haydarlı, Okçular ve Kınık köyünde sıkmadık el bırakmadı. 

OKÇULAR, BUNU HAK ETMİYOR

Dinar'a bağlı Okçular Köyü'nde çok önemli bir sorun yaşandığını söyleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Dinar-Okçular köyünde açıktan meraya akan etrafa pis koku ve sinek yayan adeta mikrop yuvası haline gelmiş kanalizasyon... Okçular halkı bu şekilde yaşamayı haketmiyor. Kimse haketmiyor. Söz verildiği halde hala yapılmayan arıtma tesisinin yapılmasını istiyorlar" dedi. 

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Köksal, şöyle devam etti:

"Burası için arıtma tesisi yapılacağına dair söz verilmiş, ancak ne bu tesisin yapıldığı var, ne bu pisliğe çözüm bulunduğu var. 2 belde 14 köyün foseptiği buraya akıyor. Pis su, artık bataklık halini almış. Çobanlık yapan bir çocuk, bu foseptiğe düşmüş ve hayatını kaybetmiş. Köy halkı bu konuyu Sayın Bakanımıza ve Ali Özkaya'ya ilettiği halde çözüm için bir adım atılmamış. Burası köylünün merası, köylünün hayvanı burada otluyor. Rüzgar estiğinde de bütün köye çok kötü kokular geliyor."

BU CENDEREDE HEPİMİZ KAYBEDERİZ

Ziyaretlerinde çiftçilerin de sorunlarını dinleyen Milletvekili Köksal, Türkiye'nin bir an önce üretime yönelik politikaya dönmesi gerektiğini belirtti. Köksal, "Biz iktidarı uyarıyoruz. Çiftçi meselesi, üretim meselesi, partiler üstü bir meseledir. Anadolumuz'da ürettiğimiz ürünler bir bir bitiyor, çiftçimizin çektiği zorluk katlanır şey değil. Çiftçi köyde üretemezse, siz o koltuklarınızda oturamazsınız. Sizin koltuklarınızda oturmanız için bile Türkiye'nin üretime dayalı bir politika uygulaması lazım. Aksi takdirde Türkiye bir ithalat cennetine dönecek ve bu cenderede hepimiz kaybedeceğiz" ifadelerini kullandı.