Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, öğretmenlerin zor şartlar altında var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 

 

“24 Kasım Öğretmenler Günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanına layık görüldüğü gündür.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Atatürk toplumu eğitmek için gün gelmiş kürsüye çıkıp birçok konuyu aydınlatmış, gün gelmiş kara tahta başına geçip öğrencilere alfabeyi anlatmıştır. Bununla da kalmamış, Türkçe Geometri kitabı yazmış ve bilgi birikimini toplumla paylaşmıştır. İşte böylesine büyük bir devlet adamının kurduğu Cumhuriyette yaşamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

YANDAŞ SENDİKA ÖĞRETMENLERİ BOYUNDURUK ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR

Milletvekili Köksal şu ifadeleri kullandı:

“Bugün öğretmenlerimiz zor ekonomik şartlarda Cumhuriyet değerlerine bağlı, millet bilincine sahip öğrenciler yetiştirmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Bununla birlikte neredeyse yeni bir paralel devlet haline gelen yandaş sendikanın öğretmenleri boyunduruk altına almaya çalıştığını, hak edenin değil yandaş sendikaya üye olanların yükseltildiğini görüyoruz. Bu tablo iyi bir tablo değildir. Yandaş sendikanın paralel yapılanmasına izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİMİZ VERDİKLERİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI BULMALI

Eğitim çalışanlarının ücretlerinin, sıradan bir devlet memurunun aldığı ücretle aynı olmaması gerektiğini kaydeden Köksal, “Öğretmenlerimizin verdikleri emeğin karşılığı bulunmalıdır. Başöğretmen Atatürk, müfredatta yeniden hak ettiği yeri bulmalıdır. Bir kez daha Başöğretmen Atatürk ve hayatını kaybeden öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, yaşayan öğretmenlerimize de Atatürk'ün dediği bir sözü hatırlatmak istiyoruz. Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır" diye konuştu.