Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan gerçek darbecilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Köksal, “FETÖ’nün siyasi kanadı mutlaka açığa çıkarılmalıdır” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe girişimi esnasında şehit olan 249 yurttaşı saygı ve rahmetle andığını belirtirken, gazi olan 2301 yurttaşa da saygı ve şükranlarını sunduğunu söyledi.

 

İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR

 

2 tane 15 Temmuz olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, “Biri halkın 15 Temmuz'u, diğeri AKP'nin 15 Temmuz'u. Halk meclis ve Türk Silahlı kuvvetlerindeki Atatürkçü Cumhuriyetçi askerler tarafından 15 Temmuz darbe girişimi engellenmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olan 249 yurttaşımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi olan 2301 yurttaşımıza da saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan gerçek darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Bunun için de FETÖ’nün siyasi kanadının mutlaka açığa çıkarılması gerekmektedir. Başta 15 Temmuz şehit ve gazileri olmak üzere tüm Türk ulusu için FETÖ’nün siyasi kanadı yargı önünde hesap vermelidir. Eğer bu yapılmazsa FETÖ ile mücadelede hükümet samimi değil demektir. 15 Temmuz sonrası CHP'nin önerisi ile kurulan ‘Darbe Araştırma Komisyonu’nda talep ettiğimiz halde tüm ısrarlarımıza rağmen MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın dinlenmemesinin komisyonda AKP tarafından darbenin siyasi kanadına girilmemesinin izahı ne olabilir? Bir darbe girişimi oluyor ve bunun sonucunda bu darbe girişiminin tüm boyutlarıyla açığa çıkarılması gerçek darbecilerin yargılanması gerekirken iş siyasi boyuta geldiğinde niçin üstü kapatılmaya çalışılıyor?” dedi.

 

GERÇEK SUÇLULAR CEZALANDIRILMALI

 

Köksal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

“15 Temmuz akşamı erleri ve askeri öğrencileri linç edenler söz verildiği halde hala bulunup yargılanmadı. Bunun sebebi nedir? 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL fırsat bilinerek darbeyle veya FETÖ ile alakası olmadığı halde sırf AKP’ye muhalif olduğu bilinen akademisyen, memur, polis, asker ve diğer kamu görevlileri KHK’larla hukuksuz bir şekilde açığa alındı veya ihraç edildi. Bunlardan bazıları tutuklandı. Suçsuz insanlar işlerine ve hayatlarına geri dönmeli gerçek suçlular cezalandırılmalıdır.”

 

DEVLETTE LİYAKAT KALKARSA 15 TEMMUZ YAŞANIR

 

Devlette liyakatın kaldırılması neticesinde FETÖ gibi terör örgütlerinin devlete yerleştiğini ve 15 Temmuz’un yaşandığının önemle altını çizen Köksal, “AKP'nin bundan ders alıp devlette işe alınacak ataması terfisi yapılacaklar için benim partilim, bizim cemaat, vakıf dernek mensubum diyerek değil işi hak edene vermesi gerektiğini defalarca söyledik. Devlette liyakat olursa FETÖ gibi terör örgütlerinin devlete yerleşmesi ve Cumhuriyetimizi yıkmaya kalkışması da engellenmiş olur” ifadelerini kullandı.