Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, son günlerde CHP ile FETÖ arasında bir bağ kurulmaya çalışıldığını, ancak bu iddiaların hepsinin boşa çıktığını belirtti.

 

SİZ EL ÖPERKEN, BİZ YILANIN BAŞI FETÖ DİYORDUK

 

Köksal, “Kendi partindeki FETÖ’cüleri örtbas etmek için CHP'yi FETÖ’cülükle suçlayıp üste çıkmaya çalışıyorsun. 15 senedir FETÖ’cülere kadro verip devleti teslim eden iktidar partisi sanki CHP... Sen senelerce CHP'yi dinsizlikle suçla, şimdi de kalk FETÖ gibi dinci görünümlü terör örgütüyle suçla. Neyin kafasıdır bu. Haddini hududunu sınırlarını bil. Sen ağzından salyaları akan FETÖ’nün Hoca Efendi diye elini öperken biz yılanın başı FETÖ diyorduk. Senin vekillerin FETÖ ile fotoğraf çektirme yarışına girerken bizim vekillerimiz FETÖ vatan haini dediği için içeri atılıyordu. FETÖ’nün kumpasıyla içeri atılan Ergenekon balyoz davalarının masum sanıkları için sen o davaların savcısıyım deyip kumpasçı FETÖ’cülere destek verirken, biz o davaların avukatıyız deyip kumpas mağdurlarının suçsuzluğunu ispat etmek için mücadele ettik” dedi.

 

KİM DAHA FETÖCÜ?

 

Köksal, şöyle devam etti:

 

“Sen FETÖ’nün evlerinde yetişen çocukları liyakatı hiçe sayıp devlet kadrolarına yerleştirirken biz hakkı olduğu halde sırf FETÖ’cü olmadığı için mülakattan geçemeyen kadro alamayan ya da terfi edemeyen binlerce yurttaşımızın sesini duyurmak için uğraşıyorduk. FETÖ hastalığından sonra senin için gazetelere boy boy teşekkür ilanı verirken benim genel başkanıma tek bir satır teşekkürü dahi olmadı. Senin partinin vekilleri Türkçe olimpiyatlarında FETÖ’ye methiyeler dizerken CHP’li vekiller meclis kürsüsünde FETÖ tehlikeli bir örgüttür diye bas bas bağırıyordu. Sen Bank Asya'nın kurdelesini gülücüklerle keserek adeta oranın reklamını yaparken biz devlet bankalarına sahip çıkmaya çalışıyorduk. Senin belediyelerin FETÖ’nün okullarına bedava arsa tahsis etmek için yarışırken biz devlet okullarındaki eksikleri gidermek için çırpınıyorduk. Şimdi söyle bakalım kim FETÖ’cü?”

 

UCUZ KAHRAMANLIK YAPMAYIN

 

Milletvekili Köksal, 15 Temmuz Darbe Gecesi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nerede kaldığı üzerinden polemik üretilmesine de tepki gösterdi. Köksal, “O gece, darbecilerden korkup Gürcistan’a gitmek isteyen bakanlarınız var mıydı? O gece Başbakan, neden bir tünelde gizlendi? O gece, belediye başkanlarınız, bakanlarınız hangi gecekondulara sığındı? Herkesi geçtim. ‘Vatandaşları meydanlara davet ediyorum’ dediniz. Canlı yayında gazeteciler size ‘Siz de meydanda olacak mısınız’ diye sordu. Siz ‘Evet’ dedikten sonra meydana mı indiniz. Hayır! Atatürk Havaalanı’nda gün ağarana kadar beklediniz. Kimse ucuz kahramanlık yapmasın” dedi.