Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal yoğun tempoda sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyor. CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, sabah erken saatlerde başladığı seçim çalışmaları kapsamında önce Afyonkarahisar Küçük Sanayi Sitesi esnafını daha sonra ise Dazkırı ilçesi ile ilçeye bağlı; Karaağaç, Kızılören, Yukarıyenice köyleri ile esnaf ve fabrikaları ziyaret ederek CHP iktidarına destek istedi.

BORÇLA TÜKETİME DAYALI DEĞİL, YÜKSEK GELİRLE ÜRETİME DAYALI EKONOMİK YAPI KURACAĞIZ

Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaşan Milletvekili Köksal esnaf, vatandaş ile emekçilerin istek ve taleplerini dinledi.  "Sevgi için, huzur için, Adalet için geliyoruz." diyen Köksal, "CHP iktidarında sadece milli geliri değil, yurttaşlarımızın yaşam kalitesini ve mutluluğunu da artıracağız. Üreten, çalışan yurttaşlarımızın emeklerinin karşılığını almasını sağlayarak, gelir dağılımı adaletsizliğini hızla ortadan kaldıracağız. Borçlandırmaya ve borçla tüketime dayanan ekonomik yapı yerine, yüksek gelire, tasarrufa ve üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız. Yatırım ortamını iyileştirerek, kamusal yatırımlar ve istihdamı artırarak işsizlik oranlarını hızla aşağıya çekeceğiz. İlkel ve kirli sanayiye dayalı ekonomi yerine, yüksek katma değer üreten ve çevreye saygılı güçlü bir ekonomi kuracağız. Enerjiyi akılcı kullanan, doğayla barışık bir kalkınma ve refah programını benimseyeceğiz. Şeffaf, hesap verebilir, adil, rekabetçi ve öngörülebilir bir ekonomik düzen kuracağız." dedi.

ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZLİKLE MÜCADELE

CHP iktidarında, vatandaşları iyi bir yaşam düzeyi ve ücrete kavuşturacaklarını dile getiren Köksal, "Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Gelir kriteri nedeniyle haksız olarak kesilen evde bakım aylıklarını yeniden bağlayacağız.

Evde bakım hizmeti sunulmasında sadece engelli bireyin gelirini dikkate alacağız. Evde bakımda sağlık, psikolojik destek ve eğitim hizmetlerini ücretsiz olarak sunacağız. Evde bakım aylığı alan yurttaşlarımızı sosyal güvenlik kapsamına alacağız. Üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan yoksul gençlere İŞKUR’a kayıtlı olmaları halinde 750 TL işsizlik desteği vereceğiz. Genç girişimcilere 200 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağı ve 5 yıllık gelir vergisi muafiyeti getireceğiz. CHP iktidarında, yurttaşlarımızı iyi bir yaşam düzeyi ve ücrete kavuşturacağız. Çalışma hayatında eşitliği sağlayacak, her türlü ayrımcılıkla mücadele edeceğiz. Güvenceli istihdamı ilke edinecek, işsizlikle mücadeleye öncelik vereceğiz. Çalışma koşullarını, işçi sağlığı ve güvenliğini uluslararası standartlara uyumlu

hale getireceğiz. Mesleki ve meslek içi eğitim programlarını geliştirerek vasıflı iş gücü oluşturacağız. Çalışanları sendikal haklarına ve örgütlenme özgürlüklerine kavuşturacağız. Hak arama yollarının önündeki bütün engelleri kaldıracağız." ifadelerini kullandı.