Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı ilçesini ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı’ya bağlı köyleri ziyaret etti. Milletvekili Köksal, “Ziyaretlerimizde köylerin muhtarları ve tarım yapmak isteyen üreticiler dertlerini bizimle paylaştı. Afyonlu köylü, yanlış toplulaştırma uygulaması dolayısıyla mağdur oluyor. Köylüye gereken önemi verip bu sorun giderilmelidir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı ilçesini ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti. Milletvekili Köksal, ziyaretlerinde köylü vatandaşlar ve muhtarların sorunlarını dinledi. Yanlış uygulamaları tek tek Milletvekili Köksal’a anlatan köylü vatandaşlar ve muhtarlar, “Bize tarlalarımız toplulaştırılacak denildi. Bilgisayardan bir video gösterildi. O videoya göre tarlalarımız dümdüz olacaktı. Uygulama başlayınca gördük ki tarlaların toplulaştırılması hatalı. Tarlalarımızı tümseklerle birleştirerek toplulaştırdılar. Biz iş makinesi istiyoruz ki tümsekler düzeltilsin, bize bir adet kepçe gönderiyorlar. Ankara’dan gelen bürokratlara bu uygulama ile ilgili şikayetlerimizi iletmek istiyoruz ama muhatap bulamıyoruz” dediler. 

SÖYLENEN BAŞKA, YAPILAN BAŞKA

Şikayetleri ve talepleri dinleyen Milletvekili Burcu Köksal, “Köylerimizi ziyaretlerimiz sırasında ‘Ne var ne yok’ diye sorduk. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımız dertlerini anlatmaya başladılar. Şu anda köylerin birinci gündemi, şüphesiz tarlaların toplulaştırılması olmuş. Vatandaşa gösterilen toplulaştırma modeli ile gerçekte yaşanan aynı değil. Vatandaşa ürününü ekebileceği geniş sahalar vadedilirken vatandaşın tarlaları tümseklere, tepelere dayandırılmış. Vatandaş toplulaştırmaya değil, tarlasının heba olmasına karşı. Bunun iyi anlaşılması gerekiyor” dedi. 

AKP’DE SU İLE İLGİLENECEK KİMSE YOK

Milletvekili Köksal, “Meselâ Saltık Köyü, bu yanlış uygulamanın yapıldığı yerler arasında. Bu köyümüzde meralar da toplulaştırılmaya sokulmuş. Can çekişen hayvancılığa da meralarını toplulaştırmaya alarak bir darbe daha vurulmak isteniyor. Yurttaş bu yıl ekemediği tarlası için zarar tazmini istiyor. Geçen yıl 87 kişinin haşhaş ekimi yaptığı köyde toplulaştırma yüzünden bu yıl kimse haşhaş ekimi yapamamış. Saltık köyünde içme suyu yok. Su arsenikli olduğu için hazır suyla veya taşıma suyla idare ediyorlar. Her seçim dönemi su sıkıntınızı gidereceğiz deyip çözmemelerinden bıkmışlar. AKP’de su sorunu ile ilgilenecek kimseyi bulamamışlar. ‘Seçimde onlara oy verecek kimseyi bulamayacaklar’ diyorlar” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE EKONOMİSİ NASIL DÜZLÜĞE ÇIKACAK?

Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Halk, ister Bakanlıkların yanlış uygulamaları deyin, ister Bakanlıkların bürokratlarının iş bilmezliği deyin çarpık bir yaklaşım dolayısıyla mağdur durumda. Eksen ekilmez tarlaların başında çaresizlikle bekliyor. Zaten kötü durumda olan tarım ve hayvancılık, bu yanlışlıklar dolayısıyla iyice bitme noktasına geliyor. Soruyorum size, köy ve köylü üretmeden şehirde nasıl rahat edeceksiniz? Üretimi ortadan kaldırırsanız, ‘Üretim yapmak istiyoruz’ feryatlarına kulak vermezseniz, Türkiye ekonomisi nasıl düzlüğe çıkacak? Daha ne kadar köylüyü görmezden geleceksiniz?”

YETERLİ SULAMA YAPILAMIYOR

Köylerdeki sıkıntının toplulaştırma ile sınırlı kalmadığını hatırlatan Milletvekili Köksal, “Sandıklı Yumruca Köyü’nde yeterli sulama yapamayan gübre alamayan mazot parası bulamayan patates üreticileri zararda. Bu üreticimiz 42 bin lira masraf ettim masrafımı kurtaramayacağım, diyor. Emirhisar Kantarı’nda ise farklı bir durumla karşılaştık. Çiftçi ürettiği pancarı kantara veremiyor. Çiftçi, sürekli arıza yapan ve defalarca şikayet edilmesine rağmen tamir edilmeyen ‘Pancar Boşaltma Lif’i yüzünden perişan” dedi. 

YERLİ YATIRIMCIYA FIRSAT VERİLMİYOR

AKP iktidarının yalnızca köylüyü değil, yerli yatırımcıyı da görmezden geldiğini aktaran Milletvekili Köksal, “Ahmet Altınkaynak girişimci bir işadamı. Memleketi Sandıklı’ya seralar kurmuş, birçok yurttaşımıza iş imkanı sağlamış. 15 milyon liralık yatırım yapmış. Vergisini ödeyen ve memleketine bir şeyler kazandırmaya hevesli bir yurttaş. Lakin seranın ulaşımını sağlayan 2 buçuk kilometrelik yolu bir türlü yaptıramamış. Şimdi işadamlarına çağrı yapıp yatırım yapın istihdam oluşturun diyen AKP’ye sesleniyorum. Yatırım yapıp insanlara ekmek veren işadamına 2 buçuk kilometrelik yolu niçin çok görüyorsunuz?” diye sordu.