Afyon'a Gümrük Müdürlüğü kurulursa üretici rahatlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, kiraz üreticilerinin yüzünün gülmediğini söyledi. Köksal, Afyonkarahisar'a Gümrük Müdürlüğü kurulması talebini yineledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, kiraz üreticileri ile bir araya gelerek sorunları dinledi. Sultandağı İlçe Örgütü ile birlikte Sultandağı, Yeşilçiftlik, Yakasinek, Derecine ve Kırca'daki meyve hallerini ziyaret eden Milletvekili Köksal, "Kiraz üreticilerimizin geneli, benzer sorunları dile getiriyor. Bu sorunların üstesinden gelinmesinin yollarından birisi, Afyonkarahisar merkezli Gümrük Müdürlüğü kurulmasıdır. Gümrük Müdürlüğü kurulması hâlinde doğrudan yurtdışına kiraz satışı da mümkün olabilecek" dedi. 

FİYATTAKİ DÜŞÜŞ ÜRETİCİYİ CANINDAN BEZDİRDİ

Köksal, kiraz üreticilerinin hak ettiği ücreti almak istediklerini belirterek, "Çözüm kiraz için taban fiyatın belirlenmesi Pazarlama alanının genişletilmesi bölgesel işaret ve İlimize Gümrük Müdürlüğü kurulmasıdır. Kiraz üreticileri ürün taban fiyatının 1 yıl önceden belirlenmesini istiyor. Kiraz fiyatlarındaki düşüş üreticiyi canından bezdirmiş. Üretici, yaşadığı sıkıntının bir an evvel giderilmesini istiyor" diye konuştu. 

TAZİYE ZİYARETLERİ YAPTI

Öte yandan Milletvekili Köksal, Sinanpaşa'ya bağlı Nuh Köyü'nde, Hüseyin-Fatma Dönertaş'ı ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Taşoluk Beldesi ve Nuh'ta vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Köksal, Çay'ı da ziyaret ederek iftar sonrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, Çay İlçe Örgütü ile birlikte Birgül Temizer'e taziye ziyaretinde bulundu.