13-15 Ekim tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Kırkgöz Kampüsünde gerçekleştirilen Uluslararası Bolvadin Sempozyumuna katılanlar kampüse hayran kaldılar

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

13-15 Ekim tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Kırkgöz Kampüsünde gerçekleştirilen Uluslararası Bolvadin Sempozyumuna katılan AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özkan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Mustafa Emecen ile yurtiçi ve yurtdışı çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenler son yıllarda büyük değişim ve gelişim gösteren Kırkgöz Kampüsüne hayran kaldılar.

 

"KAMPÜS BOLVADİN İÇİN BİR ŞANSTIR"

Akademisyenler ilçe bazında böyle bir yerleşkenin birçok üniversitede dahi bulunmadığını ifade ederek, "Böyle bir eğitim üniversite yerleşkesine Türkiye'de çok az ilçede rastlanır. Bu kampüs Bolvadin için büyük bir şanstır" değerlendirmesinde bulundular.

 

KAYAHAN: "KAMPÜS ÜNİVERSİTE-HALK İŞBİRLİĞİNİN ESERİ"

Misafirlere ve katılımcılara kampüs hakkında bilgiler veren AKÜ Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan ise Bolvadin Kırkgöz kampüsünün AKÜ’nün ilçelerdeki en büyük kampüsü olduğunu ifade ederek; “Meslek Yüksekokulumuzda 21 program var ve yaklaşık 3 bin 500 civarında öğrencimiz var. Lisans düzeyinde eğitim veren diğer kurumumuz Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz. Burada da 2010 yılından itibaren eğitim faaliyetimizi devam ettiriyoruz. Bin 150 civarında 3 bölümde öğrencimiz bulunmakta” diyerek kampüsün gelişiminde Üniversite Rektörlüğü kadar halkın da büyük katkısının olduğunun altını çizdi.

 

Bolvadin Uygulamalı Bilimler MYO ve Bolvadin Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 2 okulun bulunduğu, Konya yolu üzerinde bulunan AKÜ Bolvadin Kırköz Kampüsünde, 4 Eğitim Binası, 3 Atölye ve 1 İdari Bina ile Olimpik Spor Salonu, Futbol sahası, Basketbol ve Hentbol Sahaları, Parklar ve Yeşil alanlar ile Kantin ve Yemekhane yer alıyor.