Berat Kandilinin günahlardan kurtulmak için bir fırsat olduğunu ifade eden Karagöz, “Adım adım 11 ayın sultanı Ramazan’a yaklaşıyoruz. Adeta rahmet sağanağı yaşadığımız bu günlerin kıymetini bilmeliyiz” dedi

 

Şaban ayının 14. Gününü 15. Gününü bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz tüm İslam dünyasının mübarek Berat Kandilini kutladığını söyledi. Berat Kandilinin günahlardan kurtulmak ve Allah’a dua etmek için önemli bir gece olduğunu kaydeden Karagöz, “Berat Gecesi günahlardan kurtulmak, temize çıkmak anlamına gelir. Yüce Allah böyle günlerin insanlar için bir fırsat olduğunu söylemiştir. Bizlerde bu manevi dünyamıza ışık veren gecelerde bir kez daha düşünmeli ve Allah’a şükretmeliyiz” dedi.

 

İSLAM DÜNYASI BİRLİK İÇİNDE OLMALI

 

İslam coğrafyasının özellikle son yüz yılda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Karagöz, “Filistin’de, Arakan’da, Kerkük’te, Doğu Türkistan’da Müslümanlar zor durumda. Maalesef emperyalist dünyanın İslam üzerinde oynadığı oyunlar nedeniyle birlik ve beraberlik içerisinde olamadık. Hatta İslam ülkeleri bile yıllardır birbirleriyle ya kanlı yada soğuk savaş şeklinde yaşamaya devam ediyor. Bu mübarek gecede Allah’ın Müslüman dünyasına birlik getirmesi için dua etmeliyiz. Bizler ne zaman birlik içinde olduysak dünyayı yönetmeye devam ettik. Bizler ne zaman birbirimize düştüysek emperyalistler bizi yönetmeye başladı. İnşallah istenilen, arzu edilen birlik ve beraberliğimiz sağlanacaktır” dedi.