Hakimler ve Savcılar Kurulu adli ve idari yargı kararnamesiyle Antalya Bölge Mahkemesi Daire Başkanlığı’na atanan Afyonkarahisar Adli Yargı Adalet Komisyonu ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na veda ziyaretinde bulundu.

 

Afyonkarahisar Adli Yargı Adalet Komisyonu ve 2’nci Ağır Ceza Başkanlığı görevini sürdürürken Antalya Bölge Mahkemesi Daire Başkanlığı’na atanan Hayati Karaaslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. Ziyarette ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sına ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül ile ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker de hazır bulundu.

 

DEVLETE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

 

Afyonkarahisar’da görev yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaaslan, “15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile Afyon’da görevimize başladık. Bu süreçte iki yıl boyunca çok ciddi bir çalışma ile güzel işler yaptığımızı, üzerimize düşen vazifeyi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Bunu kamuoyunda söylenen ve bizim kulağımıza gelen konular nedeniyle söylüyorum. İki yıl boyunca yargı olarak yoğun çalıştık. Sizleri, Afyonluları tanımaktan memnun olduk. Yargı personeli olarak kalpleri geniş insanlarız, çok yer geziyoruz; kalbimize çok insan sığdırıyoruz. Afyon’da da kalbimizde yer edecek birçok arkadaşımız, dostumuz oldu. Bundan sonra devlete, millete hizmete Antalya’da devam edeceğiz. Orada da Terör Dairesi Başkanı olarak görev yapacağız” dedi.

 

HASSAS VE ÇABUK KARARLAR VERİLDİ

 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de 15 Temmuz hain darbe girişimi dolayısıyla açılan davalarda, Afyonkarahisar ekonomisinin etkilenmediğinin altını çizdi. Serteser, “Afyonkarahisar’da ve bizlerde önemli yer bıraktınız. Belki iki sene ama, geçtiğimiz süreç itibariyle 20 yıllık görev yapmış gibi başarılı oldunuz. Ben bu hain darbe girişimi ile ilgili sorular sorulduğunda, Afyonkarahisar’ın çok şanslı olduğunu söyledim. Başta siz olmak üzere yargı mensupları, hassas ve çabuk kararlar verdiler. Afyonkarahisar’ın ekonomisine çok fazla etki yapmayacak şekilde kararlarını gerçekleştirdiler. Biliyorum ki ilk davaları siz açtınız, en önce biten illerden bir tanesi Afyonkarahisar’dı. Bu hassas süreçte bu dediğim manada Afyon ekonomisine de katkı sağladınız” ifadelerini kullandı.