Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Afyonkarahisar Merkez 2. OSB projesinin bakanlığın 2018 yılı yatırım programına "341 hektar" büyüklüğü ile "Yeni Proje" olarak dahil edildiğini açıkladı.

Bakan’ın açıkladığı OSB Afyonkarahisar-İzmir karayolunun 30. kilometresinde, Sinanpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alacak

Bir dizi temaslar ve açılışlara katılmak üzere İzmir'e giden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Ege Bölge Toplantısı'na katıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2018 yılında, reform ajandalarına yerli ve milli üretim vizyonunu eklediklerini belirterek, "Türkiye artık, kendi yerli ve milli imkanlarını, maksimum düzeyde üretime sunmaya hazır bir ülkedir. Yerli ve milli üretim politikasından geri dönüş yoktur. Ok yaydan çıkmıştır ve hedefe ulaşacaktır. Nasıl ki; Afrin'e yerli ve milli gücümüzle yürüyorsak, büyük Türkiye hedefine de aynı güçle yürüyeceğiz" dedi.

Toplantıda konuşan Bakan Faruk Özlü, İzmir'in Türk ekonomisi ve sanayisi için son derece önemli, son derece stratejik bir şehir olduğunu ifade ederek, "İzmir, Akdeniz havzasının yeni çekim merkezi olabilecek geniş bir potansiyele sahiptir. İzmir büyüyen, gelişen, sanayileşen Türkiye'nin sembol şehirlerinden biri olmuştur. İzmir'in bu yönü hepimiz için, tüm Türkiye için bir gurur kaynağıdır. İzmir, sadece ülkemizin değil, dünyanın önde gelen 'marka kentlerinden' biri olmayı başarmıştır. Elbette İzmir'i belli sektörlerle sınırlamak, bu şehre haksızlık olacaktır. Sanayi, ticaret, eğitim, sanat, enerji, sağlık, tarım, madencilik gibi birçok alanda geniş potansiyeli olan İzmir'in, bu yönlerinin fırsata dönüştürülmesi şarttır. 2002 yılında, 2 bin 973 olan İzmir'in ihracatçı sayısı, bugün 5 bine yaklaşmıştır. 13 Organize Sanayi Bölgesi, 2 Serbest Bölge, 3 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve ticaret limanları İzmir'de faaliyet göstermektedir. İzmir, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 10'unu karşılamaktadır. Ayrıca İzmir'i teknoloji üssü yapacağız. Bakanlığımızın teknoloji üssü İzmir olacaktır" diye konuştu.

EGE BÖLGESİ İKİNCİ SIRADA

Ege Bölgesi'nin ekonomik gelişmişlik açısından, Marmara Bölgesi'nin ardından ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Bakan Özlü, bölgede sanayinin gelişmesinde ulaşım kolaylığı, hammadde kaynaklarının fazlalığı ve pazarlama imkanlarının yeterli olmasının etkili olduğunu kaydetti.

Bakanlık tarafından sicil verilerek tüzel kişilik alan 312 adet OSB'den, 49 adedinin Ege Bölgesinde yer aldığını, OSB'lerde, üretime geçen 3 bin 217 sanayi parselinde yaklaşık 210 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Özlü, tüm parsellerde üretime geçilmesiyle bu rakamın yaklaşık 300 bin kişiye ulaşacağı öngörüldüğünü, bakanlık tarafından bugüne kadar, Ege Bölgesinde sanayicilerimizin hizmetine sunulan OSB projelerine, 2018 yılı fiyatları ile yaklaşık 580 Milyon TL kredi desteği verildiğini söyledi.

İSTİKRARLI DEVLET DESTEĞİ

Afyonkarahisar Merkez 2. OSB projesinin bakanlığın 2018 yılı yatırım programına "341 hektar" büyüklüğü ile "Yeni Proje" olarak dahil edildiğini aktaran Özlü, yatırım programında Ege Bölgesinde devam eden 14 OSB projesi yer aldığını ve projelere yönelik istikrarlı devlet desteğinin sağlanmasına devam edileceğini ifade etti.

Bakan Özlü’nün Afyonkarahisar’a 2. OSB olarak bahsettiği proje yaklaşık 20 yıldır yapım aşamasında bulunan ve Sinanpaşa OSB olarak bilenen proje. Yatırım programına alınan OSB Afyon-İzmir karayolunun 30. Kilometresinde, karayoluna cepheli konumda bulunuyor.

>>>>KOCATEPE GAZETESİ