Afyonkarahisar’da yeni oluşumun önde gelen isimlerden ve İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’in yol arkadaşlarından birisi olan Alper Yağcı, oluşum sürecinden partinin kurulmasına kadar olan dönemi anlattı. Yağcı, İYİ Parti’nin muhalefet alternatifi söylemlerine katılmadığını belirterek, “İktidara alternatifiz” dedi.

Türkiye genelinde yeni kurulan İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’daki önde gelen isimleri arasında yer alan eski MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Kurtuluş Gazetesi’ne yaptığı konuşmada merak edilenleri anlattı.

Yağcı partinin kurulduğu 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren ülkenin her bir köşesinde partilerinin konuşulduğunu ifade etti. İYİ Parti’nin Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a iyi geleceğini dile getiren Yağcı, oluşum ile başlayan sürecin parti kurulumu ve sonrasında yapılacak çalışmaları anlattı.

PARTİMİZİN İSMİNİ VE LOGOSUNU HALKIMIZ ÇOK SEVDİ

İYİ Partinin kurulmasının ardından isminin ve logosunun ülke gündeminde halen konuşulduğunu dile getiren Alper Yağcı, partinin isminin akıllarda kalıcı olduğunu vurguladı. Yağcı, “Ülkemizde tek parti rejiminden tek adam sistemine geçinilen bu süreçte çok ciddi korku politikasıyla yönetilen ülkemizde insanlarımız tarafından acaba parti kurulmasına müsaade ederler mi? Bu partinin kurulmasına izin verirler mi? Gibi bir takım düşünceler hakimdi. Allah’ın izni ile 25 Ekim 2017 Çarşamba günü İYİ Parti Türk siyasi hayatına resmen kurularak yerini almıştır. Kurulduğu iki gün itibari ile hem ismi hem logosu gündem oldu. Ama şuan gelinen süreçte ismi ve logosu halkımız tarafından oldukça akılda kalıcı ve beğenilen olumlu yönde tepkiler aldığımız bir sonuca dönüştüğü aşikardır. Ayrıca partimizin kısaltılması tüzüğümüzde de yer aldığı gibi kısaltılması kullanılmayacaktır. Logomuz ise güneş ve etrafındaki oklarla eski Kayı boyunun mührünü anımsatmaktadır” diye konuştu.

TÜM KESİMLERİ KUCAKLAYAN BİR YAPIYA ÖNEM VERMEK İSTEDİK

Kurucular kurulunda eski Bakan Abdülkadir Akcan ile eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut’un yer almasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Yağcı, “Kurucular kurulumuz 200 kişiye dayanan isimden oluştu. Bu da partimize olan rağbetten dolayıdır. İnsanlarımız ve siyasette uğraşmış değerli isimler İYİ Partinin kuruluşunda yer almak için gerçekten bir istek içerisinde oldular. 80 ile 100 arasında düşünülen kurucular kurulu 200 kişilik listeye ulaşmış oldu. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, tüm Türkiye’yi kucaklayıcı bir yapıya, tüm kesimi kucaklayan bir yapıya önem vermek istedi. Dolayısıyla ilimizin tanınmış siyasetçilerinden eski bakanımız Abdülkadir Akcan ile eski belediye başkanımız Hayrettin Barut kurucular kurulunda yer aldı” dedi.

PARTİMİZE OLAN İLGİYİ GÖSTERİYOR

“Kurucular kurulu partimizin zenginliğini ortaya koyuyor” diyen Alper Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kurucular kurulu partimizin zenginliğini ortaya koyuyor. Bu anlamda da biz olumlu tedbirler aldık. Daha sonra 60 kişilik genel idare kurulu oluştu ve arkasından da 12 kişilik divan heyeti oluştu. Genel başkan yardımcılarımız belli oldu. Teşkilatlanmadan sorumlu Genel başkan yardımcımızın da belli olmasının ardından teşkilatlanmanın bir an önce yapılmasıyla İYİ Partimizin ciddi bir ses getireceğini düşünüyoruz.”

BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ TERÖR

Teröre bulaşmış insanlara İYİ Partinin kapılarının kapalı olduğunu dile getiren Yağcı, kırmızı çizgilerinden ödün vermeyeceklerini ve terör hariç tüm insanları kucaklayacaklarını söyledi. Alper Yağcı, “İYİ Parti tüm Türkiye’yi özellikle parantez içinde söylüyorum; Terör örgütlerine bulaşmış insanların olmadığını, ama bunun dışında kalan tüm insanları kucaklayan bir partidir İYİ Parti. Bu da bizim kırmızı çizgimizdir. Biz burada insanların üzerlerinde bulunduğu gömleği çıkartıp gelmelerini istemiyoruz. İnsanlarımız ülkücü olabilir, MHP’li olabilir, CHP’li olabilir, AK Parti’li olabilir, Saadet Partili olabilir, Demokrat Partili olabilir. Bizim ortak kaygımız Türkiye ise ortak düşüncemiz Türkiye’nin bekası, huzuru ve refahı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin daha adaletli ve huzurlu şekilde yönetilmesi ise arzu. Bu arzuya destek ve omuz verecek herkese kapımız açıktır. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi teröre bulaşmış insanlara kapımız kapalıdır. Bu insanlar Türk milletine ihanet ettikleri için bizim yanımızda yer alamazlar” dedi.

GENEL BİR YELPAZEDE KURULAN BİR PARTİYİZ

İYİ Partinin muhalefete alternatif olduğu yönündeki söylemleri kabul etmediklerini vurgulayan Yağcı, iktidara alternatif olduklarını söyledi. Yağcı şöyle dedi; “Geniş bir yelpazede kurulmuş parti asla muhalefet alternatifi olarak doğmamıştır. Eğer bir alternatif kelimesi kullanılması gerekiyorsa iktidara alternatif ve talip olarak kurulmuş siyasi bir partidir. 25 Ekim’de İYİ Partinin adının ortaya çıkması İçişleri Bakanlığına resmi dilekçenin verilmesi ve kabulünden sonra vatandaşımız tarafından her ilde olduğu gibi Afyon’da da bizlere çok ciddi bir şekilde olumlu yönde dönüşler olmuştur. 2 yıla yakındır Meral Akşener ile yol yürüyen arkadaşlar olarak yaptığımız her toplantıda şunu ifade ettik; Kurucular kurulunda Meral hanım kendisi inisiyatif kullandı. Tamamıyla il bazlı bir düşünce içerisinde olmadığı net biliyoruz. Bizler bu mücadeleyi bir görev verilsin diye yapmadık. İçerisinde yer almak için yaptık. İsimler konusu asla tartışmaya açılacak ve üzerinde tartışılacak bir şey değildir.”

BU HAFTA İÇERİSİNDE BELLİ OLMASI BEKLENİYOR

Afyonkarahisar’ın kurucu il başkanı olacak ismin önümüzdeki günlerde belirleneceğini dile getiren Yağcı, “Yeni doğan siyasi partiler ilk defa kongrelerini yapmak durumundalar. Şuan beklenen süreç teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımızın her ilde bir kurucu il başkanının atanmasıdır. Afyon için örnek verirsek. Afyon için kurucu il başkanımız netleştikten sonra bu kurucu il başkanımız aldığı yetki ile merkez ilçemizle birlikte 18 ilçemizde ilçe teşkilatı oluşturacak. Ayrıca merkezde de il teşkilatını oluşturacak. Bu hafta içerisinde kurucu il başkanımızın atanmasını bekliyoruz. Daha sonra üye kayıtlarımız başlayarak kongre hazırlıkları devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Kaynak link:>>>> http://yeha.com.tr/muhalefete-degil-iktidara-alternatifiz/