Tutuklanan Adnan Oktar, savunmasında, “Bana kumpas kurdular” diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Gözden kaçırmayın

18 Mart'ta Kaymakamımız Kemal Duru, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Onurlandıran İftar Programına Katıldı18 Mart'ta Kaymakamımız Kemal Duru, Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Onurlandıran İftar Programına Katıldı

 

 

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyon kapsamında 116 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Adnan Oktar’ın İstanbul Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı.

Oktar, ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Geniş bir arkadaş grubu olduğunu savunan Oktar, “Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim. Ayda 3 bin 500 TL gelirim olmakla başkaca bir gelirim yoktur. Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurt dışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir” dedi.

 

 “CİNSEL TACİZ İDDİASI İFTİRADIR” Oktar, kız çocuklarına cinsel tacizde bulunduğu iddialarını da kabul etmediğini belirterek, “Bu da iftiradır. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim, halkın içinde yaşayan bir kişiyim. Milletin içinde yaşayan, televizyonda yaşayan bir kişi olmakla herkes, halk da beni görür tanır. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim.

 

Dürüst insanlarla yaşamayı seven, dost olmayı seven, arkadaş çevresi olan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum. Kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

 “Kız çocuklarının ailelerine 50 bin TL para vererek onları aldığımıza dair iddialar vardır” diyen Oktar, “Halbuki ben hayatımın her evresinde dikkatli olduğu gibi kız çocukları konusunda da son derece dikkatli olarak ilişki kuran bir kişiyimdir.

 

O bahse konu küçük kız annesi ile birlikte geldi. Ancak eve almadım, bahçede görüştük gönderdim. Bu iftiraları kabul etmiyorum. Atatürkçü, milliyetçi bir kişiyim” diyerek serbest bırakılmayı talep etti.

 

Tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen diğer şüphelilerin sorguları devam ediyor.