Genel Kurul açılış konuşmasında, Dernek Başkanı Mehmet Ahmet ÜNLÜ, özetle, Derneğin

İstanbul'daki, sanayicilerin, iş adamlarının ve yöneticilerin oluşturduğu ve öncülüğünü Mustafa MÜHSÜRLER’in yaptığı, onun teşebbüs ve gayretleriyle gerçekleşen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, resmi kuruluşun Haziran 2004 te gerçekleştirdiğini, Derneği İstanbul'da yaşayan Afyonkarahisarlılar olarak, Afyon’u ve Türk ekonomisini kalkındırmak, geliştirmek amacıyla sanayici, meslek, bilim ve işadamları biraraya gelerek kurduklarını, Derneğin Afyonkarahisarlı sanayici, iş adamı ve yöneticilerine, çeşitli konferans ve seminerler verilmesini sağladığını, diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak çeşitli aktivite, etkinlik, toplantı, çalıştay, kurultay, Afyonkarahisar'ı tanıtım faaliyetlerinde bulunduğunu, Afyon Eğitim Vakfının  burs faaliyetlerine katkı sağladığını ifade etmiştir.

 

Daha sonra söz alan Derneğin kurucu başkanı Mustafa MÜHSÜRLER, Dinar’da Dernek üyeleri tarafından kurulan ORTARIM A.Ş. kanalı ile yürütülen ve dikilen 40.000 adet badem ağacı ile yöremizde istihdam yaratmaya çalıştıklarını, Dinar’da her yıl BADEM FESTİVALİ yapıldığını, İstanbul’daki Afyonkarahisarlı Kültür Derneklerinin bir çatı altında toplanmasına ve bu derneklerin Federasyon olarak kurulmasına yardımcı olduklarını belirtmişlerdir.

 

Eski Başkanlardan, Kamil AY, her ayın 4. Pazartesi akşamı saat 20.00’de Dernek Merkezinde, uzun bir dönem, konusunun uzmanı hemşehrilerin veya dışarıdan davet edilen akademisyen/işadamı ve sanayiciler kanalı ile konferans/seminerler verilmesinin sağlandığını, EGEBİR İllerinin Dernek Başkanları tarafından kurulan EGEBİR’in faaliyetlerinde etkin şekilde iştirak edildiğini, Afyonkarahisar Merkezinde bulunan ATSO, TİCARET BORSASI ve AFSİAD’ın yanı sıra, diğer İşadamları dernekleri ile temasa geçildiğini, ortak projelerde bir araya gelindiğini, Avrupa Birliği Fonları ve Kalkınma Ajansları konusunda yapılacak çalışmalar üzerinde durulduğunu, 2018 yılında Finans Kulüp Finansal Yöneticiler Vakfı ile birlikte hareket edilerek, fonlardan Afyonkarahisar İlimizin daha fazla yararlanması üzerinde durulacağını ifade etmiştir.

 

Genel Kurula katılan hemşehrilerin, bazı dilek ve temennilerde bulundular, Derneğin başarısı için çalışacaklarını ifade ettiler.

 

Öteyandan, Genel Kurula iştirak eden Celalettin ORUÇ, babası rahmetli Yılmaz ORUÇ’UN, hayat hikayesi ile ilgili bastırmış olduğu kitabı tüm katılımcılara dağıttı. Daha sonra seçimlere geçildi ve Yönetim Kurulu’na, Metin BALIBEY, Kamil AY, Mehmet Ahmet ÜNLÜ, Mustafa MÜHSÜRLER, Yusuf ARPACIOĞLU, Hulusi GÜRSOY, Münevver AKSOY, Musa BURSALI ve Kadir ÇANKAYA, Denetim Kurulu’na, Seçkin KÖSE, Halil İbrahim PERÇİNKAYA ve Selami TÜTÜNCÜOĞLU seçildi.