İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail’e karşı tehditkâr açıklamalar yapan İran’ı Kazakistan’dan uyardı. İran’dan İsrail’le uğraşarak kendisini tehlikeye atmamasını isteyen İsrailli lider, “Eğer İran İsrail’e karşı duruşunu değiştirirse İsrail de İran’a karşı davranışını değiştirir” mesajı verd

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump döneminde nükleer anlaşmanın iptalinden korkan İran, tehdit dolu açıklamalar yaparken İsrail, İran'a karşı havuç-sopa politikası izliyor. Kazakistan'a resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin gelecek hafta Kazakistan´ı ziyaret edeceğini hatırlatıp, Netanyahu´ya İranlı lidere yönelik bir mesajı olup olmadığını sordu. Netanyahu da kendisinden Hasan Ruhani'ye “Eğer İran İsrail'e karşı duruşunu değiştirirse İsrail de İran'a karşı davranışını değiştirir” mesajını iletmesini istedi.



'YIKMA TEHDİDİNDEN VAZGEÇSİN'



İsrail devlet radyosunun haberinde, Netanyahu'nun İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye iletilmesini istediği mesajda, “Neden İran, İsrail devletini yıkma tehdidine devam ediyor? İsrail küçük ve çaresiz bir ülke değil ki. İran İsrail'le uğraşmasa iyi eder çünkü bu şekilde kendisini büyük riske atıyor. Eğer İran İsrail'e karşı duruşunu değiştirirse İsrail de İran'a karşı davranışını değiştirir” ifadelerini kullandığı belirtildi.



İSRAİL HARİTADAN SİLİNİRDİ



İran'ın dini lideri Hamaney Salı günü Twitter´dan, “Daha önce de dediğim gibi eğer Müslümanlar ve Filistinliler birleşip savaşsaydı Siyonist rejim 25 yıldır var olamazdı” açıklaması yapmıştı.



Hamaney´in yanı sıra İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan hafta başında, ABD´nin seçilmiş başkanı Donald Trump´ın Ortadoğu´da bir savaş başlatması halinde bunun 'İsrail'in yok edilmesine' yol açabileceğini söylemişti. Dehkan bu açıklamayı Trump´ın, Tahran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmayı iptal etme olasılığına gönderme olarak yaptı.



24 Filistinli gözaltında



İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlediği gece baskınlarında 24 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, “Kudüs'ün Arap mahallelerinde gece düzenlenen operasyonlarda 24 kişi terör olaylarına bulaştığı, illegal silah bulundurduğu ve eylemlere karıştığı şüphesiyle gözaltına alındı” dedi. İsrail güçleri işgal altında tuttukları Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te evlere sık sık baskınlar düzenleyerek çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.