Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye ve İslam dünyası üzerine oynanan büyük oyunun sadece bir aşaması olduğunu söyledi. Erdoğan, terör destekçisi belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili de “Seçilmişler nasıl görevden alınır diyorlar. Bal gibi de alınır. Bunun devamı var” dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi'nde “79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen bayramlaşma programına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: Devletin içinde devlet asla olamaz. Onun için de Pensilvanya'ya mı kaçar, başka yere mi kaçar, nereye kaçarsa kaçsın. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Beyefendi kendisi kainatın imamıymış, 170 ülkede faaliyetleri varmış. Türkiye'de Türkiye'nin imamı var. Devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar.

KARARI MİLLET VE PARLAMENTO VERİR

Bazı Avrupalı liderler 'siz idamı savunuyorsunuz' diyor. Eğer millet bunu istiyor, parlamento bu kararı veriyorsa, siz buna karşı çıkamazsınız. Kusura bakmayın, bunun kararını verecek olan AB değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur, milletidir. Millet bir şeye karar vermişse ve onun vekilleri, parlamentosu da bu istikamette bir karar almışsa, bu karara sadece uyulur.

15 TEMMUZ BU OYUNUN SADECE BİR AŞAMASIDIR

FETÖ'yle mücadelede önemli mesafeler katedildi. Darbe girişiminde yer alanlar elbette FETÖ terör örgütünün mensuplarıdır, fakat biliyoruz ki, oyun büyük. 15 Temmuz, bu oyunun nihayeti değil, sadece aşamasıdır. Sadece Türkiye'yi karıştırmıyorlar. Irak'ı karıştırdılar mı? Suriye'yi karıştırdılar mı? Karıştırdılar. Afganistan, Mısır, aynı şekilde Tunus, Libya. Hepsini karıştırıyorlar.

OYUN İSLAM DÜNYASINDA

Oynanan oyun İslam dünyasında, Müslüman ülkelerinde. Milletimiz bizden bu oyunu kökünden bozmamızı istiyor ve bekliyor. Bunun için öncelikle FETÖ denilen terör örgütünü tüm unsurlarıyla bir daha milletimize ihanet edemeyecek hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bu mücadeleyi tüm kurumlarımızla veriyoruz. Şu ana kadar önemli mesafe katettik ama henüz katetmemiz gereken çok mesafe var.

İHANETİN DİĞER TARAFI PKK

Türkiye'ye yönelik ihanetin bir diğer tarafında da bölücü terör örgütü bulunuyor. FETÖ'nün 17-25 Aralık ihanetinin devamı, PKK'nın Güneydoğu'daki bazı ilçelerimizde başlattığı çukur eylemleri aynıdır. Bu eylemlerin devamı da 15 Temmuz'dur. PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler çukur eylemlerinde ve terör örgütünün kanlı saldırılarında çok aktif görev üstlendiler.

ÖRGÜTÜN UŞAKLIĞINI YAPTILAR

Belediye imkanlarını terör örgütünün emrine veren başkanlar kamu görevinden ziyade örgütün uşaklığını yapmışlardır. Devlet hiç kimseye kendi aleyhinde faaliyet göstermesi için imkan sağlamak zorunda değildir. Adalet sistemi işte bu tür sapmaları tespit edip gereğini yapmakla mükelleftir.