Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2010/2 sayılı Genelgesi doğrultusunda, İller genelinde mevcut tüm OSB’lerin parsel tahsis, satış ve devir işlemleri ile ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına raporlanmasını sağlamak üzere, İl Valiliğinin koordinatörlüğünde oluşturulan OSB Parselleri Denetim komisyonu 2016 yılı 2. dönem sonuçlarını tespit etmek amacıyla Afyonkarahisar OSB’de toplandı.

 

Vali Yardımcısı Dr. Adem USLU Başkanlığında toplanan komisyona, İlçe Kaymakamımız Muhammet ÖZTABAK, İscehisar Belediye Başkanı  Mustafa ÇİBİK, Afyonkarahisar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akın YILDIRIM, Zafer Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Ali CEYHAN, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü KÖSE, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir YEŞİLAY, Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUER, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Ulvi AKOSMANOĞLU, İscehisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin MERCAN, İscehisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Muhammed BACAKSIZ ve Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğünde Şube Müdürü Abdurrahman TOPATAN ve Gülay KAYIKÇI katıldı.

 

Yapılan denetleme neticesinde, Afyonkarahisar OSB’nin ve İscehisar OSB’nin 4562 sayılı yasa ve ona bağlı çıkartılan yönetmelikler doğrultusunda yönetildiği, arsa tahsisleri,devirleri, ruhsatları ve arsa satış fiyatlarında herhangi bir usulsüzlük ve yasalara aykırılığa rastlanılmadığı tespit edildi.

 

Toplantıda Afyonkarahisar OSB ve İscehisar OSB’nin genişleme çalışmaları konuları görüşüldü.