İSCEHİSAR'DA CAMİ GENÇLİK BULUŞMALARINA YOĞUN KATILIM OLDU

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

 

Esentepe camiinde İlçe Müftülüğünce Yatsı namazı sonrasında düzenlenen Cami Gençlik buluşmalarına Yoğun Katılım oldu.İlçe Müftüsü Talha Demirkayanın namaz öncesi vaazı ve Yatsı namazının kılınması sonrasında İlçe vaizi Sezai Ceyhan Camii dolduran Cemaate ve Gençlere Yalan ve yalanın zararları konulu seminer verdi.

Yalanın Kötü bir huy olduğundan bahseden Ceyhan,Yalan 3 durumda söylenebileceğini bu durumların

1.Savas Hali var iken

2.Hastalara karşı iyi dileklerde bulunmak için

3.Kadın ile kocasının arasını düzeltmek için gibi haller dısında kesinlikle yasaklanmıs bulunduğunu belirterek

Rabbim bizlere zararlı olan, insanlığın hayrına olmayan her şeyi yasaklamış. Gerek ferdi, gerekse toplumsal olarak güzel ve faydalı olan her şeyi emretmiş veya emretmediyse serbest bırakmıştır. Yasak ettiği bazı günahlar vardır ki; bunlar bireyseldir. Kişinin kendisine zarar verir. Bazı günahlar da vardır ki; kişinin kendisine verdiği zararın yanında topluma zarar verir. Toplumdaki sosyal yapının, güven ve huzur yapısının kimyasını bozar.

 

İşte bu zararlı davranışlardan biri de yalandır. Yalan söylemektir. Yalan, doğru bildiğinin aksini söylemektir. Hakkın ve haklının ortaya çıkmasını engelleyeceği için doğruyu bildiğin halde gizlemekte yalan asıl itibariyle yalandır. Dinimiz yalanı haram kılmış, büyük günahlardan saymış ve şiddetle yasaklamıştır. Yalancının öncelikle kendine saygısı yoktur. Yalan kişinin; kişilik bozukluğunu ve aşağılık duygularını ortaya koyar. Yalancı başkalarının hakkını gasp etmiş ve günahını almış olur. Yalancıdan her türlü kötülük bekleneceği için kendisine asla güvenilmez. diyerek cemaati bilgilendirdi.

 

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'da Vatandaşlara ve Emeği geçenlere Teşekkür etti.

 

İlçe Müftüsü Talha Demirkaya;

 

"İscehisar İlçe Müftülüğü olarak Cami Gençlik buluşmalarımız devam ediyor.Merkez Esentepe Camiinde İl Müftümüz Şükrü Kabukçu hocamın katılımıyla, güzel bir program gerçekleştirdik..esentepe camii imamı hüseyin özçam başta olmak üzere,esentepe cami derneği ve Emeği geçenlere teşekkür ederim. Programda yalan ve zararları işlendi."dedi.

Program Cemaate Kuru Pasta,tatlı ve Avşar Meyvalı gazoz İkramı ile Sona erdi.