İscehisar  Şirinevler Mahallesi Teke Deresi Mevkiinde tarafından yapılan sıcak su sondaj çalışmaları sonucu sıcak suya ulaşıldı.

Jeotermal Sıcak su sondaj çalışmaları kapsamsında 825 metre derinlikte 51 derece sıcak suya ulaşıldı.

Konu ile açıklama yapan Afjet  Genel Müdürü Yüksek Jeoloji Mühendisi Yusuf ULUTÜRK, “Sıcak Su İscehisarlı yatırımcılar için büyük bir yer altı zenginliğidir. Kuyudan saniyede 30 litre sıcak su çıkmaktadır. İscehisar Belediyemiz ve İscehisarlı yatırımcılar için büyük bir yer altı zenginliği olan Termal sıcak su çalışmalarında güzel netice almaktan mutluluk duyduk. Turizm açısından düşünüldüğünde Afyonkarahisar’daki büyük otellerden beş –altı tanesinin kullanım suyuna eşdeğer suya ulaşıldı.”dedi.

 

Konuyu değerlendiren Belediye Başkanı Mustafa ÇİBİK; “Jeotermal sıcak su İscehisar Belediyesi olarak devam eden projelerimizden bir tanesiydi. Çalışmalarımızın karşılığını aldığımız ve İscehisarımıza sıcak suyu kazandırdığımız için oldukça mutluyuz. İlk etapta Belediyemize ait yüzme havuzu tesisine suyu yönlendireceğiz. İlçemizi geleceğe taşımak adına projelerimiz ve çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.”dedi

 

Başkan Çibik sıcak su sondaj çalışmasının amacına ulaşmasında emeği geçen başta Belediye Jeotermal Kaynak Suyu komisyon üyeleri Ayhan KÖSE, Hüseyin KARADENİZ, Muharrem ÇAKMAK, Zekeriya OKYAR olmak üzere, Belediye Meclis Üyelerimiz İlker BAYRAM, Sezai MERMER, Hilmi DEMİREL, Fahri ÇAKMAK, Nizamettin DİKMEN, Sahip AÇAR, Bahri DİKMEN, Belediyemiz kuyu denetim sorumlusu İnşaat Mühendisi Mustafa AYDOĞAN, Kuyu Kontrol ve Danışmalığımızı yapan AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf ULUTÜRK ve Jeofizik Mühendisi Bekir ÇENGELCİ, Belediyemiz danışman Firması Gümüş Mühendislik Maden Mühendisi Erdal GÜMÜŞ ile Jeoloji Mühendisi Melike BATMAZ’a ve sondaj çalışmalarında gereken özeni gösteren Makma Jeotermal Sondaj sahibi Lokman AYDEMİR, Jeofizik Mühendisi Ensari ÖZBAY ve diğer çalışanlara teşekkür etti.

 

Sıcak su sondaj çalışmalarını Belediye Başkanımız Mustafa ÇİBİK, Belediyemiz Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Murat DİKMEN ile projede görevli Mühendisler yerinde inceleyerek bilgi aldılar.