Uzun yıllardır Belçika’da ikamet eden Emirdağlı işadamı Burhan Eryiğit, kısa bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde yaptığı bir açıklama ile adeta ilgi odağı oldu.

Aslen Afyonkarahisar’ın ilçesi olan Emirdağ’a bağlı Yenikapı köyünden olan Burhan Eryiğit, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinden dolayı referandumda evet oylamasına katkı sağlamak amacıyla eşine az rastlanacak türen bir kampanya başlattığını duyurdu.

Kampanyaya davet mesajı yayınlayan İşadamı Burhan Eryiğit, mesajında “16 Nisan’da Evet oyu kullanacak köy halkına 50 Euro hediyem olacak, şimdiden teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Çok sayıda olumlu tepkilerine yanı sıra aldığı olumsuz tepkilere de sessiz kalmayan İşadamı, daha sonra yayınladığı başka bir mesajda, “Cumhuriyet elden gidiyor” propagandası yapanlara sitem ettiğini bildirerek, eski dönemlerde kolayca peşkeşlerin çekildiği Türkiye’de 80 ihtilalini bizzat yaşadığını yazdı ve ihtilalde askerlerden çektiği ezziyeti dile getirdi.

Burhan Eryiğit, mesajında, kendi köylülerini Türkiye’nin geleceği konusunda duyarlı olmalarını istediği için böyle bir yardım kampanyasını başlattığını açıkladı.