İmplant günümüz Diş Hekimliği tedavileri arasında gerçekten çok önemli bir yer almıştır.

 

Fakat atlanmaması gereken bir konu ve en önemli şey ise her vakaya implant yapılabilir gözüyle bakılmaması, hastanın ağız içi ve genel sağlığı için en doğru tedavi olduğu kararı verildikten sonra uygulanmasıdır.

 

Riskli durumlarda implant tedavisine alternatif protetik yaklaşımlar hastaların hem vakit kaybetmelerinin önüne geçecek hem de gereksiz maliyetlere katlanmak zorunda kalmalarını engelleyecektir.

 

Hastaların asıl isteğinin vida değil , gerek estetik gerekse fonksiyon açısından tatmin edici nitelikte bir diş yapısı olduğu unutulmamalıdır. Üstüne diş yapılabilecek kadar sağlıklı ya da kemiğe sıkı yapışmış fakat fonksiyon ya da görüntüsü yetersiz bir dişin altında bulunan implantın kimseyi memnun etmesi beklenemez.En kıymetli şey ise güven unsurunun kaybolmamasıdır ki en önemli şey de budur...

 

İmplant tedavisi çok maliyetli midir ?

 

Dünyada implant uygulamalarının her geçen gün çoğalması, beraberinde implant üretimi yapan firmaları da çoğaltmıştır.Bu rekabet ortamı hem implant kalitesini ve yüzey özelliklerini yükseltmiş ,hem de implantların fabrikalarca üretim maliyetlerini düşürmüştür..

 

İmplantların çene kemiğine uygulanması çok zor mudur?

 

Gelişen teknikler ve cerrahi setlerle uygulama diş çekiminden daha kolay hale gelmiştir.

 

Sistemik hastalıkları olanlara implant uygulamak tehlikeli midir?

 

Doktor kontrolü altında bulunan tüm rahatsızlıklarda genel olarak implant uygulamanın hiçbir riski bulunmamaktadır.( Hipertansiyon,diyabet vs...)

 

İlk muayeneye gelirken ne yapmalıyım ?

 

Panoramik röntgen ilk muayenede çok önemlidir.Eğer varsa sistemik hastalığınızı gösteren tetkik ve raporlarınızı da getirmeniz gerekmektedir.

 

İmplantlar allerji yapar mı??

 

Bugüne kadar bildirilmiş herhangi bir allerji vakası bulunmamaktadır.İmplantlar son derece biyo uyumlu bir malzeme olan titanyumdan üretilmektedir ve bu da allerji riskini yok denecek hale getiren en büyük faktördür.

 

Ameliyat sonrası çok zorlu mudur ?

 

Son derece atravmatik yerleştirilen implantlar sonrası gayet kolay iyileşme olmaktadır.

 

İmplant sonrası dişlerim ne zaman yapılacak ? Eğer ileri cerrahi teknikler (sinüs lifting ,kemik ogmentasyonları, vs..) gerekmeden implantınız uygulandıysa, üst çenede 3-4 ay alt çenede ise 2-3 ay sonra implantlarınız çene kemiğinizle kaynamış olacak ve dişleriniz sorunsuz bir şekilde yapılacak demektir.

 

İmplantlarımla MR çektirebilir miyim??

 

Dental implantların üretildiği malzeme olan titanyum , manyetik alan tepkisi olmayan bir malzemedir.Bu sebepten ötürü implantlarınızla MR çektirmenizde hiç bir sakınca yoktur.

 

İmplantlarımın ömrü ne kadar ?

 

İmplantlar tıpkı kendi dişlerinizin gibi bakım isteyen yapay dişleriniz ya da diş köklerinizdir.Ağız hijyeni iyi olan hastalarımız implantlarını sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanabilirler.Tabiki yine düzenli diş hekimi kontrolü de bu süresin uzamasında etkili önemli faktörlerdendir.

 

Neden implant yaptırmalıyım ?

 

İmplant tedavisi sayesinde eksik dişleriniz mevcut dişlere herhangi bir işlem yapılmadan , yerine getirilebilmektedir..Porselen köprülerle tedavi edilen eksik dişler 10 yılda bir değiştirilmekte ve 1 eksik diş için yaşam boyunca 15-20 adet diş yapılmaktadır.Oysa implant tedavisi ile bir eksik diş için bir diş yapılmaktadır.

 

İmplanta alternatif başka tedavi var mıdır?

 

Yoktur…Uygun kriterlerdeki bir ağız için implant tedavisi en ideal tedavi olarak değerlendirilebilir. İmplantlarla kendi dişleriniz gibi sabit dişlerinize kavuşabilirsiniz.

 

İmplantın vücut tarafından reddedildiği doğru mudur? Doğru teknik ve steril çalışmayla uygulanan implantların vucut tarafından reddi söz konusu değildir.Dünya genelinde implantlarda başarı oranı %97-99 aralığındadır.

 

Protezlerimi implantla daha mı rahat kullanacağım ?

 

Kesinlikle evet.İmplant uygulamasından önce dilinizle dahi kolayca çıkartabildiğiniz protezleriniz implantlarla desteklendikten sonra elinizle dahi zor çıkabilecek tutuculuğa kavuşacaktır.Bu size hem sosyal olarak özgüven verdiği gibi ,protezlerin altına yemek kaçması gibi şikayetinizin de önemli ölçüde azaldığını göreceksiniz.Ayrıca protez yapıştırıcısı tarzı kozmetik ürünlere ihtiyaç duymayacaksınız.

 

İmplantlar düşer mi?

 

Çene kemiği ile entegrasyonu tamamlanmış bir implantın düşme olasılığı yoktur.Tabi ki bu durumun en büyük ön koşulu ağız hijyeninin ve bakımın yüksek olmasıdır.Unutmayın ki kendi dişlerinizde ömür boyu ağzınızda kalacak şekilde tasarlanmıştı , fakat siz o dişi çektirdiniz. İmplantlarda ya da üzerine yapılan dişlerde çürüme riski yoktur.Fakat implant çevresini saran yumuşak dokuların sağlığı tamamen diş fırçalamaya ve iyi bir ağız hijyenine bağlıdır.Üzerinize düşen tek şey dişlerinizi fırçalamaktır.Bu yapıldığı takdirde implantınızı ve üzerindeki dişinizi ömür boyu sorunsuzca kullanabilirsiniz. Aksi takdirde implantlarınızı kaybetmeniz söz konusu olacaktır..