Vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenmektedir.

Düzenleme 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesine başvurular, e- Devlet sistemi üzerinden yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından yapılmaktadır.

Konu ile ilgili olarak, İlimiz Kaymakamları, Merkez ve İlçe Belediye Başkanları ile diğer yetkililer ve İlçelere bağlı Belde Belediye Başkanlıklarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı 21.06.2018 tarihinde Yüntaş A.Ş. Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Cafer SARILI’nın başkanlığında yapılmıştır.

 

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda; yasal düzenlemenin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsadığı, başvuruların 31.10.2018 tarihinde sona ereceği, vatandaşların müracaatlarını e- Devlet sistemi üzerinden yapabilecekleri, başvurularda vatandaşlarımızca uyulması gereken usul ve esaslar hakkında detaylı bilgiler verilmesinin ardından katılımcılarının sorularının cevaplanması ile toplantı sona ermiştir.