Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu beraberinde müftülük görevlileri ile birlikte Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Peygamberi  Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü nedeniyle her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek ve düzenlenen programlara davet etmek amacıyla Vali Yardımcısı Cafer Sarılı Başkanlığında İl Müftümüz Şükrü Kabukçu ve beraberinde müftü yardımcıları, Şube Müdürleri Valimiz Aziz Yıldırım’ı ziyaret ettiler.

 

Ziyaret sırasında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki etkinliklerinin ana temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu, bu temanın detayları ile birlikte hafta boyunca düzenlenecek programlar hakkında bilgi vermek ve davet etmek amacıyla Valimiz Yıldırım’ı ziyaret ettiklerini belirti.

 

İlk olarak haftanın açılış programının ardından 15 Nisan Cuma günü Saat:20.00’de Grand Derya Salonunda halka yönelik bir konferans gerçekleştirileceğini, ayrıca huzurevlerinde, çocuk sevgi evlerinde, okullarda, il merkezi ve ilçelerin uygun görülen salonlarında hafta hakkında programlar gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

 

Vali  Yıldırım, ziyaretçilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada; “Manevi havasını soluma şerefine nail olduğumuz mübarek üç ayların içindeyiz. Aynı zamanda Hz. Peygamberimizin (SAV) yeryüzünü şereflendirmesinin yıl dönümünü kutlamaktayız. İlimizde ve ülke genelinde bu konuyla ilgili çeşitli etkinlikler bir hafta boyunca gerçekleştirilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı önderliğinde düzenlenen bu programlar Peygamber Efendimizi (SAV) hakkıyla anmamıza, insanlığa vermek istediği kutsal mesajları tam ve doğru bir şekilde anlamamıza ve idrak etmemize vesile olduğunu düşünüyorum. Bu yılki kutlu doğum haftası ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ teması ile kutlanacaktır. Bu anlamda Kutlu Doğum Haftası'nın; ülkemizden başlayarak İslam coğrafyasında ve tüm dünyada birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum.” dedi.