İl genelindeki yatırımlar ve devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı.

 

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

 

Koordinasyon İyi Kurulmadığında Devlet Kaynakları Yeterince Kullanılmıyor

 

Koordinasyon kurulu toplantılarının yılda 4 kez yapıldığını hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün bu yılın 3. Toplantısında bir aradayız. Bu toplantılarda yatırımların geldiği nokta ve koordinasyonu gerektiren konuların yanısıra, zaman zaman öneriler ve farklı bakış açıları da dile getiriliyor, fakat bu öneriler ve bakış açıları yeterince kullanılmıyor. Aslında bütün kamu kurum ve kuruluşlarını bir araya getirmek yatırımlar ve diğer kamunun yaptığı hizmetlerin koordinesini sağlamak güzel bir amaç. Genele baktığımızda ise yerelde koordinasyonu iyi kuramadığımız için devlet kaynakları yeterince iyi kullanılmıyor. O açıdan bu koordinasyon toplantısını bütün kamu görevlilerimiz önemsesin. Sadece üzerimizden sorumluluğu atalım şeklinde bir algı olmasın. Gerçekten koordine gerektiren hususlar var mı, Bunları nasıl çözeriz. Bu konularda fikir alış verişinde bulunalım” dedi.

 

Bulunduğumuz Makamların Hakkını Verelim

 

İşbirliği ve verimli çalışmanın önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Şu anda yatırımlarda %40’lık bir fiziki gerçekleştirme oranı var. Bu oranı daha yukarıya çıkarmamız gerek. Sonbahardan itibaren bazı kamu yatırımlarının gerçekleşmesinde sıkıntılar yaşanabiliyor. Mümkün olduğu kadar kurumlarımız yatırımlarını yakından takip etsin, işbirliği yapsın. İşbirliği her alanda önemlidir.  Her toplantıda genelde dile getirmeye çalışıyorum. Kaynaklarımız son yıllarda daha da artıyor, ancak ne kadar artarsa artsın bu kaynaklar sınırsız değil. Kıt kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız.  Bu konuda hepimize görev düşüyor. En üstten en alta kadar bu bilinçle hareket edelim. Bu kaynaklar bizim. İstediğimiz gibi kullanalım, istediğimiz gibi hareket edelim mantığından ziyade; verimli olarak nasıl kullanabiliriz bunu göz önünde tutalım. Genelde empati yapalım. Kaynaklarımızı verimli kullanalım. Vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeye çalışalım. Hepimiz bunun için varız ve bulunduğumuz makamları bu sebeple meşgul ediyoruz. Bulunduğumuz makamların hakkını verelim. Muhakkak bu yönde çaba var. Çok verimli, gayretli yöneticilerimiz de var, biraz daha durağan gidenlerde. Bu noktada hepimizin verimli çalışması lazım.  Her noktayı verimli kullandığımızda bu ülkeyi daha yaşanılır hale getiririz ve insanlarımızı daha mutlu ederiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Toplantı ilgili kurum ve kuruluşların yatırımları ve yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vermesiyle devam etti. Gündemdeki konuların görüşülmesiyle de toplantı sona erdi.