Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Vali Yardımcısı Adem Uslu başkanlığındaki İl İnsan Hakları Kurulu'nu makamında kabul etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Vali Yardımcısı Adem Uslu başkanlığındaki İl İnsan Hakları Kurulu'nu makamında kabul etti.   

 

            Ziyarette, İl İnsan Hakları Kurulu'nun çalışmaları hakkında Başkan Burhanettin Çoban'a bilgi veren Vali Yardımcısı Adem Uslu, e-posta yoluyla ya da Valilik Hukuk İşleri Müdürlüğü bünyesindeki İnsan Hakları Başvurusu Masası'na doğrudan yapılan müracaatları ayda bir kez toplanarak değerlendirdiklerini söyledi.

 

            "İNSAN HAKLARININ İHLALİYLE İLGİLİ ŞİKAYET ALMADIK"

 

            Yapılan müracaatların genellikle insan yaşamının iyileştirilmesine yönelik taleplerden oluştuğunu kaydeden Vali Yardımcısı Uslu, "Biz de bu talepleri ilgili kurum ve kuruluşlarla yerine göre özel sektörle yazışmak suretiyle ilgili noktalara iletiyoruz. Bir sonraki toplantımıza da yazılarımızın cevabı yetişmiş oluyor. Kurulumuz bu noktada çok verimli çalışıyor." dedi. Bugüne kadar insan haklarının ihlal edildiğine dair bir şikayetle karşılaşmadıklarını ifade eden Uslu, bu konuda vatandaş memnuniyetini temel alan Afyonkarahisar Belediyesi'ne de müteşekkir olduklarını dile getirdi.

 

            "İNSAN HAKLARI ADINA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI"

 

            Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlayan ve ziyaretleri nedeniyle İl İnsan Hakları Kurulu'na teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise ülkemizde yaklaşık 20 yıldır insan hakları noktasında çok güzel çalışmalar yapıldığını söyledi. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nda değişiklik yapılmasının ardından, adli olaylarda ifadelerin avukat bulundurma hakkıyla özgür bir ortamda alınmasıyla başlayan bu sürecin 'işçi hakkı, hasta hakkı gibi...' geniş bir alana yayıldığını dile getiren Başkan Çoban, "Örneğin, hastanelerde en çok hasta hakları kullanılıyor. Vatandaşlarımız gittikleri bir hastanede herhangi bir sıkıntı gördüklerinde hemen SABİM'i arıyor" dedi.

 

            "HALKIMIZDAN GELEN E-POSTALARI KENDİM CEVAPLIYORUM"

 

            Bu tür çalışmaların ülkemizdeki yaşam kalitesinin artması adına çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, "Aslında idareciler olarak bizler de halk tarafından denetleniyoruz. Vatandaşlarımız oturduğu yerden CİMER'e ya da BİMER'e girerek gördükleri aksaklıkları yazıyor; oradan da bize, 'böyle bir şey olmuş cevap verin' diye yazı geliyor. Bu durum da idaricileri daha dikkatli olmaya yöneltiyor" diye konuştu. Halkın taleplerine ve sorunlara karşı, her zaman duyarlı bir yönetici anlayışı sergilediğini sözlerine ekleyen Başkan Çoban, bugüne kadar, vatandaşların şahsına yönelik gönderdiği e-postaları kendisinin cevaplandırdığını söyledi.