12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında İhsaniye Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu programda okulun kendi öğretmen ve öğrencilerinin oynadığı ve çekimlerini yaptığı bir kısa filme yer verildi.

            Yönetmenliğini ve kurgusunu İhsaniye Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Mehmet YILDIRIM’ın üstlendiği filmde Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı nasıl ve hangi süreçte yazıldığından bahsedildi. Kamera açıları ve kurgusuyla dikkat çeken film İhsaniye İlçesinde büyük beğeni topladı.

            Filmde Mehmet Akif Ersoy rolüyle okulun edebiyat öğretmeni Şükrü ÖZAY, filmin senaryosunu filmde Hasan Basri rolünü de oynayan okulun matematik öğretmeni Bahri BEKTAŞ yazdı. Filmde Milli Eğitim Bakanı rolünü İhsaniye Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa TOPTOP canlandırdı. Ayrıca filmde Ömer ve Halis rollerini de okulun öğrencilerinden Rıdvan DEDE ve Ömürhan TEMİZ paylaştılar.

            Programda Mehmet Akif konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere İhsaniye Kaymakamı Alper TAŞ tarafından ödülleri verildi.