Ülkemizdeki negatif yöndeki seyir eden ekonomik göstergelerden, tek çıkış yolunun ihracat olduğu bir kez daha fark edilmiştir.

Hükümetin ekonomik gelişmelerin pozitif yönde seyretmesi için yapmış olduğu çalışmalar içinde yapılmış olan ihracat destekleri girişimini artırmak için yapılan çalışmalar ülkemiz ihracat seferberliğinin yeniden başlaması gerektiğini gösteriyor.

İhracat seferberliği adı altında oluşturulan ve ülkemizde 2000’li yıllarda ivme kazanmaya başlayan, ihracat alanındaki büyümenin Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için gerçekleştirilmesi amaçlanan, 500 Milyar ABD Doları tutarındaki yüksek hedeflere ulaşabilmesi için bir proje başlatıldı.

Hazırlanan projenin amaçları arasında Türkiye’yi ihracat alanında bir marka haline getirmek, ülkemizin gelişen ekonomisine dev bir katkı sağlamak ve son yıllarda 157 Milyar $ olan ihracat istatistiğini hedef olan 500 Milyar $’a çıkarmak bulunuyor. İGEME genel müdürü Murat Işık: “Ülkemizde üretilen ürünlerin yurt dışına satılması yani ihracat, teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık çok kolay bir hale gelmiştir. Ben ve arkadaşlarım Türkiye’de çeşitli ticaret ve sanayi odalarında bunu anlatmak için eğitimler veriyoruz. Umarım 2023 hedeflerimizi tutturmak için bütün kobilere e-ihracatı anlatabilirim” dedi.

Hedeflenen 500 Milyar $’lık ihracat hedefine ulaşmak için ne tür politikalara, süreçlere ve yetkinliklere ihtiyaç olduğu tespit edilecek ve bu gereksinimler doğrultusunda ilerlenecek ve rota belirlenecek.