Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan Frig Vadisi’nin tanıtımı ile ilgili Afyon Frig Fotoğraf Derneği tarafından 220 fotoğrafçının katılımıyla 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde “I.Frig Fotofest” festivali düzenlenecek.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

  Afyon Frig Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özçelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Düş, festival hakkında bilgi verdi. Festivalin; Afyon Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret Odası, İhsaniye Belediyesi destekleri ve Kanal 3 medya sponsorluğunda yapılacağını söyleyen Murat Özçelik, festival süresince tamamı ücretsiz 4 fotoğraf sergisi, 2 fotoğraf atölyesi, 6 fotoğraf gezisi ve usta fotoğrafçılar ile söyleşiler tertip edileceğini, yapılacak eğitimler, sergiler, söyleyişiler ve düzenlenecek gezi programlarının, festival merkezinin Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi olacağını belirtti. Özçelik, Festivalin bu sene onur konuğu olarak Türkiye’de devlet sanatçısı unvanlı ilk ve tek fotoğrafçı Ozan Sağdıç'ın, ayrıca Cengiz Karlıova, Reha Bilir, Burak Şenbak ve Serkan Turaç’ın da festivalin misafir fotoğrafçıları olacağını ifade kaydederek, gelenekselleşmesi hedeflenen festivalin bu sene gezi güzergahları hakkında da bilgi verdi. Festivalin, Frig Vadisi’nin bulunduğu Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya’nın tanıtımı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Murat Özçelik yerel basında da destek görmek istediklerini belirtti.

  Festival için kayıtların 20 Mayıs 2018 de başladığını, 5 Haziran 2018 itibarı ile 30 farklı şehirden 220 fotoğraf tutkunu festival için kayıt gerçekleştirdiği, festivale kayıt için son başvuru tarihinin de 10 Haziran 2018 saat 19.00'a kadar olduğu ve kayıt ile ilgili detaylı bilgilerin Afyon Frig Fotoğraf Derneği web sitesinde mevcut olduğunu belirtildi.