Afyonkarahisar’ın Hocalar İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından hazırlanan ‘Şehadete Adanan Hayatlar, Çanakkale’ isimli tiyatro oyununun yarın sergileneceği belirtildi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tiyatro oyununda yetişkin kursiyerlerle, ilçede bir Kur’an kursunun öğrencilerinin sahne alacağı belirtildi. Oyun için ilçedeki bir demirci ustasına özel olarak bir top dahi yaptırıldığını kaydeden Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı Muammer Özer tiyatro oyunu ile ilgili şunları söyledi:
“Halkımıza Çanakkele’yi ve ruhunu anlatabilmek için 25 kişilik ekiple bir aydır gece gündüz çalışıyoruz. Programımızda öğrenci yok, tamamen yetişkinler görev alıyor, tamamı hayatında ilk defa sahneye çıkacak insanlar, oyun, müzik, kostüm, dekor olarak en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Programımız yarın saat 20.30’da Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda sahnelenecek, ilçe dışından da katılımlar bekliyoruz, herkes programımıza davetli. Yaklaşık 500 kişinin önünde oyunu sahneleyeceğiz. İnşallah geleneksel hale getirip her sene güzel bir etkinlik yapacağız. Çalışmalarda çok fazla emeği olan imam İbrahim Dal’a ve maddi, manevi her türlü desteği veren Belediye Başkanı Ali Arslan’a ve değerli vakitlerini ayırarak çalışmalara katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.