Hizmet İş Sendikası Ege Bölge sorumlusu Ahmet Özen,Afyonkarahisar’da KYK çalışanlarıyla yemeğe katıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Yemekte, toplu iş sözleşmeleri biten KYK çalışanlarını bilgilendiren Ahmet Özen, toplu iş sözleşmesi hükümleri ve toplu iş sözleşmesinden yararlanma konusunda üyeleri bilgilendirdi.

“Sözleşmeden yararlanmanın şartı sendika üyeliğidir”

KYK il ve ilçelerden sorumlu baş temsilci Sevgi Akyol, sendika üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Toplu iş sözleşmesinden yararlanacak işçiler başlığının altında işlenecek konu, ücret zammı, ikramiye, sosyal yardımlar ve paraya ilişkin konulardır. Kanunda da yer aldığı üzere toplu iş sözleşmesinden den yararlanmanın esas şekli taraf sendika üyeliğidir” dedi.

DAYANIŞMACILIK PRENSİBİNİN İFADESİ

“işçinin toplu iş sözleşmesinden yürürlük tarihinden itibaren yararlanabilmesi için gerek yürürlük tarihinde, gerekse taraf sendikaya üye olması şarttır” diyen Ahmet Özen dayanışma aidatı ödeyen işçilerin yararlanması konusunda bilgi verdi. Özen, “dayanışma aidatı tabirden anlaşılacağı gibi dayanışmacılık prensibinin ifadesidir. Bu prensibin doğal hukukta da aristoya kadar uzanan temeli vardır. Buna göre insan toplum içinde ki yerini pozitif hukuktan evvel doğal hukuk belirlemektedir ve her fert kamu menfaatinin kişi menfaatine üstün olduğu topluma dahildir” dedi.

“DAYANIŞMA AİDATININ AMACI TİS’İ YAYMAKTIR”

Özen “o halde dayanışma aidatının kriteri şahsın topluma toplumun şahsa tabiyeti mevzusudur. Ayrıca dayanışma aidatının amacı TİS’i yaymak ve mümkün olduğu kadar işçinin yararlanmasını sağlamaktır. Toplu iş sözleşmesinden yararlanma konusunda esas şart sendika üyeliğidir” diyerek sözlerini noktaladı.