Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "hava durumu" uygulamasının, iOS ve android uyumlu akıllı telefonlara indirilme sayısının 1 milyon 380 bine ulaştığını bildirdi.

 

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana gözlem ve hava tahmini çalışmalarıyla kamu, özel sektör ve vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

 

Genel Müdürlüğün, gelişmiş teknoloji altyapısı ve 24 saat kesintisiz çalışan personeliyle yüzde 90'lara varan hava tahmin tutarlılığı sağladığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, kullanıcılara teknolojinin elverdiği her ortamda ulaştıklarını ifade etti.



 

Bugün milyonlarca kişinin kullandığı akıllı telefon ve tabletler sayesinde, günlük hayatın oldukça kolaylaştığını dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

 

 "Gelişen teknolojiyle birlikte kurumlar ve şahıslar da buna uyum sağlamış ve artık teknolojik cihazların olmadığı bir dal kalmamıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, ürün ve hizmetlerimiz, televizyon, radyo ve basılı yazılı yayınların yanı sıra elektronik ortamda anına milyonlarca kişiye ulaşır hale gelmiştir. Akıllı cihazlar için geliştirdiğimiz android hava durumu uygulaması, kurumumuzun temel ilkeleri baz alınarak her türlü sektöre ve vatandaşlarımıza ulaşmamızı sağlayacaktır. Uygulama sayesinde, bulunduğunuz her yerden, istediğiniz noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebilecek, planlarınızı rahatlıkla ve hızlıca yapabileceksiniz."

 

Prof. Dr. Eroğlu, uygulamanın 2012'den bu yana Apple Store ve Play Store'da kullanıma sunulan sürümlerinin, geçen yıl eylül ve aralıkta yenilendiğini de bildirdi.



 

Vatandaşların, "www.mgm.gov.tr" adresi veya meteoroloji cep uygulamalarıyla hava durumundan anında haberdar olabileceğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, "Şimdiye kadar android uygulamayı indirme sayısı toplamda 660 bini aştı, iOS-Iphone uygulamasını indirme sayısı ise 720 bine yaklaştı. Her iki uygulama da son zamanlarda aldığı yüksek puanlarla dört yıldıza yükseldi. Yeni web sayfamız ise yayınlandığı 1 Eylül 2016'dan itibaren 55 milyon sayfa görüntülenmesine ulaştı." diye konuştu.

 

Güncelleme Sonrası Öne Çıkan Özellikler

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün akıllı telefon uygulamalarında, meteorolojik uyarılar push mesaj özelliğiyle ekrana geliyor. Saatlik tahmin özelliği sayesinde, il merkezleri için yapılan anlık hava tahminleri, günlük aktivitelerin daha iyi planlanmasını sağlıyor.

 

Uygulama, uyarılar ve hava durumunun sosyal medyadan paylaşılabilmesine imkan tanıyor. Hava durumu, kullanıcılar tarafından kamera görüntüleriyle paylaşılabiliyor.

 

Widget özelliği sayesinde uygulama açılmadan, bulunulan konumdaki hava durumu bilgisi görüntülenebiliyor. Denizlerdeki hava durumunun anlık takip edilebileceği uygulamada, Meteorolojinin Sesi radyosu aracılığıyla da vatandaşlar bilgilendiriliyor.

 

Meteorolojinin "hava durumu" uygulamasında, iller ve ilçeler için hava durumu, sıcaklık, basınç, rüzgar, nem, dinamik görüntüler, güneşin doğuş ve batış saatleri, radar, deniz suyu sıcaklıkları, kar kalınlıklarını gösteren harita görünümleri de yer alıyor.