HALK OYUNLARI EKİPLERİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

 

          15. Uluslararası Zafer Festivali çerçevesinde Afyonkarahisar'a  gelen halk oyunları ekipleri Akarçay'da muhteşem bir gösteri sundu. Gecede, Söke Halk Oyunları ekibinin kahramanlık temalı oyunu sırasında atılan havai fişekler gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi.

 

          Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası Zafer Festivali etkinlikleri Akarçay'da gerçekleştirilen halk oyunları ve havai fişek gösterileriyle devam etti. Festival için Zonguldak, Söke ve Bolvadin belediyeleri ile Moldova, Bulgaristan, Makedonya ve Kırgızistan ülkelerinden Afyon'a gelen halk oyunları ekipleri, kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Afyonkarahisar halkı için sahneledi.

 

          HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

 

          Akarçay'ın doğal güzelliğinde farklı kültürlerin kaynaştığı gecede performanslarıyla göz kamaştıran ekipler, Afyonkarahisar halkından tam not aldı. Unutulmaz gecede, Söke Halk Oyunları ekibinin kahramanlık temalı oyunu sırasında atılan havai fişek gösterisi festival coşkusunu bir kat daha arttırdı. Gökyüzünü renk cümbüşüne çeviren havai fişekler Akarçay'ın muhteşem manzarasıyla herkesi büyüledi. Öte yandan bu yılki kutlamalarda ilk kez 'roma kandili' adı verilen hava fişek kullanıldı. Farklı patlayış şekliyle daha zengin bir görsel şölen sunan roma kandili, festival coşkusunu ikiye katladı.

 

          Geceye, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, Yüntaş A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sarlık ve yağışlı havaya rağmen çok sayıda Afyonkarahisar halkı katıldı. Halk oyunları ekiplerine büyük yakınlık gösteren vatandaşlar, gecenin sonunda ekiplerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.