Afyon'da toplu taşımada ücretsiz kullanım sınırlandırıldı



Afyon Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Yaynık, toplu taşımada ücretsiz akıllı bilet kullanımının günde 2 defa, ayda toplam 60 defa olarak sınırlandırılma kararının 25 Temmuz itibariyle uygulandığını açıkladı.

Afyon Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Yaynık, ücretsiz geçiş hakkı tanınan akıllı bilet kullanımında, 1 Temmuz 2016 tarihinde Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin aldığı günde 2, ayda 60 kullanım sınırlamasının uygulandığını söyledi. Ücretsiz yolcu taşımanın suistimal edildiğini, toplu taşıma sektörünün fazlaca sıkıntıları bulunduğunu belirten Metin Yaynık, "Devletimiz bize araç başına Afyon gibi küçük ölçekli iller için 600 TL ücretsiz binişlerle alakalı bir ödeme yapıyor. Afyonkarahisar'da bunun çok çok üzerinde ücretsiz yolcu taşıyorduk. Mağduriyetimizin giderilmesi açısından kendi çapımızda bir araştırma yaptık. Türkiye genelinde hangi ile gittiysek yetkililer tarafından bu konuda yeni bir düzenleme yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kart dolum sistemi işini yürüten firma yetkilileri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde ücretsiz kullanıma yönelik günde 2, ayda toplam 60 defa kullanım hakkı düzenlemesi olduğunu anlattılar. Bu konuda Afyonkarahisar'da da emsal karar alınabileceğini öğrendik" dedi.

2 BİNİŞ 45 DAKİKADA AKTARIM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin emsal kararının Afyonkarahisar Belediyesi'nin elini güçlendirdiğini söyleyen Metin Yaynık, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a durumu izah ettiklerini belirtti. Görüşmelerde Çoban'ın önerilerini mantıklı bulduğunu aktaran Yaynık, şöyle dedi:

"Belediye başkanımız konu hakkında başka illerle de temas kurdu. Afyon Ulaşım AŞ olarak bir dilekçe yazdık. Belediye Meclis Trafik Komisyonunda görüşülen dilekçemiz meclis üyeleri tarafından da uygun görülerek söz konusu karar alındı. Karar doğrultusunda günlük 2 defa ücretsiz biniş, aylık 60 olarak sınırlandırıldı. İlave olarak 45 dakika süre içerisinde aktarımdan yararlanılması söz konusu. Bu sayede vatandaşların mağdur olmayacağını düşünüyoruz."