Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ali Çetinkaya Kampüsüne hayırsever Halaç ailesi tarafından yaptırılacak olan Hasta Bakım Evi için AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde protokol imza töreni düzenlendi.

 

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Halaç ailesini tarafından 2017 yılında imzalan protokol ile Emirdağ’da, yeni imzalanan protokol ile de AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde iki hizmet binasının yapılacağını belirtti. Emirdağ’a yapılacak olan binanın 60 yataklı, AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesine yapılacak olan binanın ise 65 yataklı olacağını ifade eden Tutulmaz, “Devletimizin bu binaları yapacak gücü var ancak iş adamlarımızın bu tür girişimleri ve yardımları kamu çalışanlarının şevkini ve azmini artırmaktadır. Bu hizmetin artarak devam etmesini ve diğer iş adamlarını da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi. Tutulmaz, Halaç ailesine de Afyonkarahisar’a kazandıracakları binalar için teşekkür etti.

 

BAKIMEVİ HASTA VE YAKINLARINA HİZMET VERECEK

 

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin hasta ve hasta yakınları için önemli bir tesise kavuşmasının üniversite ve Afyonkarahisar için çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Solak, “Üniversitemiz ve hastanemiz için önemli bir yatırımın protokol imza töreni için bir aradayız. AKÜ olarak bölgede fizik tedavi ve rehabilitasyona yönelik hizmetlerimizin yanı sıra kanserin tanı ve tedavisine yönelik hizmetlerimiz başladı ve hızla yaygınlaştı. Bunun sonucu olarak yatak sayısının belli olması öte yandan talebin çok olması nedeniyle arz – talep dengesini sağlamak için ve dar gelirli insanlarımızın kanserin uzun süreli olan tedavilerinde konaklama imkânına yönelik sıkıntılar ortaya çıkınca bir arayışa girdik. Bu kapsamda İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özcan Halaç ve eşleri Zeynep Başak Halaç hanımefendiye ulaştık. Halaç ailesine bu ihtiyacımızı belirttik. Kendileri bu konuyla ilgilendiler ve neticede üniversite hastanemize gelen hastalar ve yakınları için hasta bakımevi yapmayı uygun buldular” dedi. Solak, “Sayın Valimiz bu konuda bize büyük destek verdiler. Yine Sayın Özcan Halaç ve eşlerine de buraya kadar gelmeleri, hastanemizi ziyaret etmeleri ve üniversitemizde böyle bir hizmeti sahiplenmeleri nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Halaç ailesinin daha önce de Eskişehir, Emirdağ, Refahiye gibi pek çok yerde bu tip hizmetleri yaptıklarını biliyoruz. Hem o yaptıkları hizmetler hem de protokol kapsamında yapacakları bu hasta bakımevi nedeniyle kendilerine Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü olarak şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

 

İŞADAMLARI ŞEHİRLERİN KALKINMASINDA ÖNCÜ OLMALILAR

 

İşadamı Özcan Halaç’ın eşi Zeynep Başak Halaç ise hayır işlerinin çoğalarak devam etmesini arzu ettiklerini belirterek, “Bu hayırlarda önemli olan husus birbirine örnek olmaktır. Örnek oldukça ve bu hayır işleri çoğaldıkça bunun hazzını alan herkes daha fazla hayır yapmak, daha çok bağışta bulunmak isteyecektir” diye konuştu.

 

İş adamı Özcan Halaç ise AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaptıracakları hasta bakım evinin aile olarak hayır amacıyla yaptıkları 8. bina olduğunu söyledi. Öncesinde engelli binaları yaptıklarını ifade eden Halaç, hasta bakım evini yapmayı kabul ettiklerini söyledi. Halaç, “İnşallah bu hayır Afyonkarahisar için yapacağımız son bina olmayacaktır. Allah devamını da getirecektir. Afyonkarahisarlı iş adamlarının hayır işlerinde birbirleri ile yarışıp şehri kalkındırması gerekmekte diye düşünüyorum. Yaptıkları yatırımlar ve hayırlarla pek çok şehri kalkındıran iş adamlarıdır. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Bu vesile ile Emirdağ’da da yaptıracağımız 60 yataklı yaşlı ve rehabilitasyon merkezini atacağız. İnşallah onu da en kısa zamanda tamamlayıp devletimize teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Protokol imza törenin ardından Vali Tutulmaz, Rektör Solak ve Hayırsever Zeynep Başak Halaç ve Özcan Halaç Onkoloji ve Hematoloji Hastanesini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

 

AKÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ HASTA BAKIMEVİ HAKKINDA

 

5 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak bina zemin artı 5 kat olarak inşa edilecek. 65 oda kapasiteli tesis 130 kişiye hizmet verebilecek. 8 milyon TL’ye mal olacak olan bakım evinin 2019 yılı başında bitirilmesi planlanıyor.