HAKEM CAMİASINDAN BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

        Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar  Şubesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Afyon'da sporun gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Sarlık, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve beraberindeki hakemlerle birlikte Başkan Çoban’ı ziyaret eden heyet, Başkan’ın desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade ettiler.   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Çoban; sporda var olmanın kutsal bir görev olduğunu söyledi.

“AMACIMIZ AFYON’U FUTBOLDA VE SALON SPORLARINDA ÖNEMLİ BİR TURNUVA VE KAMP MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

 

           Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş’ın da yer aldığı ziyarette Belediyemizin spora yönelik yaptığı ve yapacağı yatırımlardan bahsederek konuşmasına başlayan Başkan Çoban; Afyonkarahisar’ı sporda, termal ve sağlık turizminde ileriye götürmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el birliği ile çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. 2009 yılında Afyonkarahisar’a Spor Kompleksi kazandıracaklarını söylediğinde halkımızla birlikte birçok Belediye Meclis Üyesi’nin dahi inanmadığını dile getiren Başkan Çoban; “2009 yılında spor kompleksi projesini dillendirdiğimiz zaman bırakın vatandaşlarımızı benim kendi Meclis Üyelerim dahi inanmıyorlardı. Ama bugün bu tesis faaliyete geçti. Organizasyon firmalarının birisi geliyor,  birisi gidiyor.  Bu kadar talebe sahalar da yetmiyor. Şu anda iki tane 68x105 saha ihaleye çıkıldı. Bir üçüncü sahayı  biz yapacağız. Amacımız Afyon’u futbolda ve salon sporlarında önemli bir turnuva ve kamp merkezi haline getirmek. Bu sene yine önemli takımların ilimize gelmesini bekliyor, ümit ediyoruz.  Şuan bizim spor kompleksinde iki tane spor salonumuz vardı. Üçüncüyü biz yaptık bitirdik, hizmete aldık. Ama asıl salonumuz Cumhuriyet Mahallesi eski Sigorta Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılıyor. 2017 Temmuz ya da Ağustos aylarında inşaatın bitmesini bekliyoruz.”

“GENÇLERİMİZİ SPORLA BULUŞTURABİLİRSEK ÜLKEMİZE EN BÜYÜK İYİLİĞİ YAPMIŞ OLACAĞIZ”

Afyonkarahisar’da salon sporlarının gelişmesi için yapılan çalışmaların bunlarla da sınırlı olmadığını aktaran Başkan Çoban; “Bu tesislerimizle de yetinmeyeceğiz, Sahipata Mahallesi’nde ayrı bir salon yapacağız. Buradaki salonumuzu Futsal’a uygun yapmak istiyoruz. Futsalda da takımların ilimize gelmesi için çalışma içerisinde olacağız. Tenis kortumuz yeteri sayıda var. Yarı ve tam olimpik yüzme havuzumuz var. Şimdi hemen onun yanına  moto drag pisti ve oto drak pisti yapıyoruz. Bu pistlerden Akhisar’da var, Isparta yapıyor, Mersin’de Toroslar Belediyesi yapıyor. Standartlara uygun pist yapacağız. Elektronik cihazlar her şey dâhil bununla ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Yapacağımız Moto Drag , Oto Drak Tesisinin de hem Türkiye’den hem de dünyada önemli bir ilgi çekeceğine inanıyoruz. Bu tesisler yaklaşık 3-4 milyon liraya mal oluyor. Bununla da yetinmiyoruz. Spor Kompleksi içinde arazi tahsis işlemleri son aşamaya gelen motor sporları üzerine bir pisti yapacağız. Böylelikle sporu çeşitlendireceğiz. Oteller daha fazla misafir ağırlayacak. Sporda var olmanın kutsal bir görev olduğuna inanıyorum. Özellikle sizler ve bizler gençlerimizi sporla buluşturabilirsek ülkemize en büyük iyiliği yapmış olacağız” diye konuştu.

“BAŞARILARIMIZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR.”            

         Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Sarlık ise Başkan Çoban’ın spordaki başarılarının tüm kesimler tarafından takdir gördüğüne dikkat çekerek “Hakem ailesi olarak spordaki başarıdan dolayı sizleri takdir ediyoruz ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Futbolda, basketbolda voleyboldaki başarılar bizlerin göğsünü kabartıyor. Hakem arkadaşlarımız gözlemci hocalarımız il dışına gittiğinde bu başarılardan bahsediliyor” diye konuştu.

“AFYON’DA SPORUN ÇITASI SİZİN DÖNEMİNİZLE BİRLİKTE ZİRVEYE DOĞRU İLERLİYOR”

        İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ise TFFHGD  Afyonkarahisar Şubesi’nin yeni hizmet binasının hakem camiasına kazandırılmasında Başkan Çoban’ın büyük emekleri olduğuna dikkat çekerek kendisine teşekkür etti. İyi bir sezon geçirdiklerini söyleyen Süleyman Güneş, “Afyon’da sporun çıtası sizin döneminizle birlikte zirveye doğru ilerliyor. Yaptığınız bu yatırımlar sayesinde sadece Afyonkarahisar değil, ülkemiz de kazanıyor” diye konuştu.

          Ziyarette  emekli olan gözlemci, Selim Eşit onuruna birde pasta kesilerek bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı hazırlanan şilt Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından takdim edilerek hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür edildi.