Hazine ve Maliye Bakanlığı, spekülasyonların aksine kur ve likidite konusunda bir problem olmadığını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün 14.30'da Dolmabahçe'de düzenlenecek toplantıyla Yeni Ekonomik Model'in çerçevesini açıklayacak.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, spekülasyonların aksine kur ve likidite konusunda bir problem olmadığını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün 14.30'da Dolmabahçe'de düzenlenecek toplantıyla Yeni Ekonomik Model'in çerçevesini açıklayacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu "Güçlü Türkiye" vizyonuyla beraber ekonomide yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni ekonomi modelini bugün açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

TEK HANE ENFLASYON

Toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelinerek OVP'ye baz teşkil eden parametreler için istişarelerin sürdüğü belirtilerek, bakanlık bünyesinde, ilgili paydaşların ve akademisyenlerin yer aldığı önemli bir çalıştay gerçekleştirildiği aktarıldı. Açıklamada, "OVP kapsamında 2019 yılı büyümesinin yüzde 3-4 aralığında olması, enflasyonun en kısa sürede tek haneye inmesi için güçlü bir politika birleşimi ve tedbir seti detaylı olarak planlanacak" ifadesine yer verildi.

TASARRUF SÜRECEK

Kamuda bu yıl başlatılan tasarruf programının orta vadede devam edeceği vurgulanarak, bütçe açığının yüzde 1.5'lar seviyesinde sınırlandırılacağı, özellikle altyapı yatırımlarında yurt dışı finansman ve yabancı yatırımcı şartıyla ilerleneceğine dikkat çekildi. Türk bankacılık sisteminin, sağlam sermaye yapısı ve bilançosuyla finansal dalgalanmaları geçmişte olduğu gibi bugün de etkin biçimde yönetebilecek konumda bulunduğuna dikkat çekilerek, "Piyasada bankalarımız ve şirketlerimizle ilgili yapılan spekülatif açıklamaların aksine, kur ve likidite riski konusunda bir problem görülmediği denetleyici kurumlarımız tarafından da düzenli olarak yayınlanan raporlarda gözükmektedir. Yatırımcılar ve halkımızın bu söylentilerden ziyade gerçek durumu yansıtan raporlara itibar etmesini tavsiye ederiz" denildi.

SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMEYİN ÇAĞRISI

* 2019 büyümesi % 3-4 aralığında olacak.

* Cari açık yüzde 4 civarında dengelenecek.

* Altyapı yatırımlarında dış finansmanla ilerlenecek.

* Bütçe açığı yüzde 2'nin altına çekilecek.

* İç borç çevirme oranı % 100'ün altına inecek.

* Faiz dışı fazla 5 milyar TL artacak.

* Bankalar dalgalanmaları yönetebilecek konumda.

* Kur ve likidite riski konusunda bir problem yok.

* Halkımız söylentilere itibar etmesin.