Vali Tutulmaz Ve Bakan Eroğlu Geçtiğimiz Günlerde Yağışlardan Zarar Gören Kasaba Ve Köyleri İnceledi, Halkla İstişarede Bulundu

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

Vali Mustafa Tutulmaz ve Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı ve Döğer Kasabaları ile Ayazini köylerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonrasında başlanılan çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla istişare etti.

 

Ayrıca Işıklar Beldesini de ziyaret eden Vali Tutulmaz ve Milletvekili Eroğlu vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını sordular.

 

Vali Mustafa Tutulmaz ve Milletvekili Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun gün içerisindeki programlarına İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İl Jandarma Komutan Vekili J. Albay Ercan Altın, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Buldan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve il müdürleri ile belde belediye başkanları ve muhtarlar da eşlik ettiler.

 

Sele maruz kalan yerleşim yerlerinde vatandaşları dinleyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Mustafa Tutulmaz ve Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kendilerine iletilen istek ve taleplerin yerine getirilmesi hususunda yetkililere talimatlarda bulundular.

 

Selin Tüm Hasarları Silinecek

 

Sel felaketi sonrası vatandaşların mağdur olmaması adına çalışmaların hemen başlayıp aralıksız sürdüğünü ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Son günlerde İhsaniye ilçemiz Yaylabağı ve Döğer beldesi ile Ayazini, Eynehankuzvıran köyleri, onun öncesince Işıklar Beldesi ve iki gün önce de Bolvadin ilçemizde bir mahalle sel felaketiyle sıkıntılı günler yaşadı. Ne kadar tedbir alsak ta zaman içerisinde afatın boyutu değişebiliyor. Allah daha beterinden korusun. Sel felaketinin yaşandığı andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuza geçti ve vatandaşlar için görev başındaydı. İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ ve diğer kurumlar sıkıntıların giderilmesi noktasında çalışmalarına hız verdi. Öncelikle içme suyu ile ilgili problem çözüldü. Köylerde zarar gören parke taşlarını da en kısa sürede döşeyeceğiz ve eski haline geri dönecek. Şuana kadar zarara uğrayanların zararları karşılandı. Acil ödenekler ile de ihtiyaçlar gideriliyor. Tarım alanında hasar tespiti sürüyor. İnşallah yarın itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah en kısa sürede sel dolayısıyla oluşan tüm hasarlar silinecek. Ben sel dolayısıyla zarara uğrayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Devletimizin tüm imkânları sizlerin emrinde. Herhangi bir sıkıntıda da bizlere ulaşabilirsiniz. İnşallah böyle doğal afetler bir daha yaşanmaz.” dedi.

 

Her Zaman emrinizdeyiz

 

Sel Felaketini değerlendiren Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu; “500 yılda bir yaşanacak felaket oldu. Bende yakinen takip ettim. Öyle bir yağış yağdı ki bizlerde böyle bir yağış beklemiyorduk. Allaha çok şükür bir can kaybı olmadı. Ama mal kaybı var. Onları devletimiz tespit ederek çözüyor ve çözecek. Başta Valimiz olmak üzere gerekli bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Diğer bütün bakanlıkların tamamı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla buralarda yapılması gerek her şeyi yapılıyorlar. Böylelikle de en kısa zamanda zararlarda tanzim edilecektir. Ayrıca burada bir takım tedbirler almak üzere Yaylabağın’da tüm kurumlar bir araya geldik, mevcut durumu değerlendirdik. Gerekli çalışmalar başladı. Çalışmaların akabinde de bakanlıklarda gerekli yatırımlar için ödenek gönderdiler. Evler ve hayvanlar ile ilgili zararlar ödenecek ve tarımsal alandaki zararlarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz aracılığıyla giderilecek. Bu anlamda sel felaketinde zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Her zaman emrinizdeyiz, ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Mustafa Tutulmaz ve Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu ziyaretleri sırasında ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu. Vali Tutulmaz sıkıntıların giderilmesi noktasında gerekli talimatları verdi.

 

Vali Tutulmaz ve Milletvekili Eroğlu ziyaretleri sonunda İhsaniye İlçesinde bulunan Emre Gölüne de gitti ve bölgede yapılan rekreasyon çalışmalarını inceledi. Kral Midas kayığı ile göl çevresini gezen Vali Tutulmaz ve Milletvekili Eroğlu eksikler ve yapılması gerekenler noktasında da istişarelerde bulundu.