Afyonkarahisar Merkez İmaret Camisi’nde öğle namazının ardından şehit olan 15 Filistinli için sivil toplum kuruluşları gıyabi cenaze namazında bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Merkez İmaret Camisi’nde öğle namazının ardından şehit olan 15 Filistinli için sivil toplum kuruluşları gıyabi cenaze namazında bir araya geldi.

 

Gazze Şeridi’nin sınır bölgelerinde İsrail Askerleri tarafından şehit ettiği 15 Filistinli için İmaret camiinde kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Çoşkun yaptığı açıklamada;” Bizler bugün buradan katil İsrail’in zulmüne sessiz kalmamak için toplandık. Filistin’de bir ananın feryadını, bir çocuğun gözyaşları içerisinde haykırışını buradan duyuyoruz. Bizler biliyoruz ki İstanbul’un huzuru, Filistin’in huzurundan geçmektedir. Mekke’nin, Şam’ın, Bağdat’ın huzuru, Kudüs’ün huzurundan geçmektedir. Elindeki silah ve kirli propaganda gücü ile Filistin halkını ortadan kaldırmaya çalışan İsrail’in zulmünün ebediyen sürmeyeceğini, Bir gün açtıkları bu zulüm çukurunda boğulacaklarına dair inancımız tamdır. Sadece yürüyüş yaptıkları için kurşunlanan ve şehit olan 15 Filistinli kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan kardeşimize de acil şifalar diliyoruz; dedi.