Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ilimiz genelinde organize edilen Kodlafyon Ortaokullar Arası Scratch Kodlama Yarışması kapsamında Resmi İnternet Sayfası olarak hizmete açılan kodlafyon.org adresinde scratch kodlama eğitim videoları yayına alındı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ilimiz genelinde organize edilen Kodlafyon Ortaokullar Arası Scratch Kodlama Yarışması kapsamında Resmi İnternet Sayfası olarak hizmete açılan kodlafyon.org adresinde scratch kodlama eğitim videoları yayına alındı.

Milli Eğitim Bakanlığının EBA veritabanı üzerinden kodlama meraklısı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine açılan eğitim videoarı, Kodlafyon Ekibi tarafından hazırlandı.

Scratch kodlama eğitim videolarına www.kodlafyon.org adresinden ya da EBA üzerinden ulaşılabilir.

 

KODL@FYON NEDİR?



KODL@FYON, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’ nin 2017- 2018 eğitim- öğretim yılında uygulamaya koyduğu bir projedir. Projeye Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi destek vermektedir.

Scratch ve kodu game lab üzerinde yapılacak programlama ile öğrenciler kendilerine yarışma günü verilecek tema ile ilgili tasarımlarını gerçekleştirecektir.

Hedef kitlesinin 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri olarak belirlendiği kodl@fyon projesinde Afyonkarahisar çocuklarının 21. yüzyıl becerilerini aktif olarak kullanmasını sağlamak, analitik ve sistematik düşünmek, problem çözmek, olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmek, girişimcilik ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek için planlanmıştır. Asıl ulaşılmak istenen çocuklara kod yazmayı öğretmekten ziyade onları kod yazmayı teşvik etmek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, tüketen değil üreten bir nesile ulaşmaya çalışmaktır. Çünkü öğrencilerin kod okuryazarı olması endüstri 4.0 devriminden sonra daha da önemli bir hal almıştır. Ayrıca teknolojiyle “kendin yap” kültürünü bir araya getiren, dünyada her geçen gün daha çok yayılan bir akım olan Maker Hareketi de çağın gerisinde kalmak istemeyenlerin yürümek isteyeceği bir yol olarak karşımızda durmaktadır. Maker çok çeşitli alanlarda teknoloji temelli üretim yapan kişiye verilen isimdir. Temel çıkış noktaları merak, yaratıcılık ve üretim olan Maker teknolojik gelişmelerin çok hızlı yaşandığı günümüzde ihtiyaca dönük birçok üretim yapabilir. Kodlama etkinlikleri bu hareketin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

Öğrencilerin bilişim ve teknoloji ürünlerine olan ilgisinin ne denli büyük olduğu kabul görmüş bir gerçekliktir. Çocukların ve gençlerin teknolojiyi amaca dönük ve faydalı işler için kullanmaması halinde kötü kullanıma yönlenebildikleri ya da teknoloji bağımlılığı riski ile karşı karşıya oldukları ifade edilebilir. Çocuklarımızın teknolojiyi bilinçli tüketmesini sağlamak için bu tarz etkinliklerin ne denli önemli olduğu düşünülerek KODL@FYON organizasyonu planlanmıştır.

 

AFYONGAZETE.COM ÖZEL HABER