PAŞA CAMİİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

PAŞA CAMİİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden Paşa Camii inşaatında ve camii yapımında kullanılacak olan ahşap yapıların işlendiği özel atölyede incelemelerde bulundu. Kültürel mirasa sahip çıkma geleneğini bu dönemde sürdüren Afyonkarahisar Belediyesi, tarihi yanlışa son vermek için yıkılan Paşa Camii’ni yeniden inşa ediyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban inşaat alanında ve camii yapımında kullanılacak olan ahşap yapıların işlendiği özel atölyede incelemelerde bulundu.

 

PAŞA CAMİİ ÜÇ ETAP HALİNDE TAMAMLANACAK

 

         Paşa Camii’ni manevi dünyamızda yaşatmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Burhanettin Çoban,  çevre donatılarıyla birlikte 30 bin metrekare alana sahip muhteşem bir eseri Afyon’a kazandıracaklarını söyledi. Afyon- İzmir Karayolu çıkışının sol tarafına yapılan Paşa Cami’nin 2 bin cemaat kapasiteli olacağını dile getiren Başkan Çoban, üç etap halinde yapılan inşaatın birinci etabının camii, ikinci etabının gasilhane, tuvalet, abdest alma yerleri, bayan ve erkek oturma mahalleri, üçüncü etabının ise Kur’an Kursu, açık otopark ve sosyal tesislerden oluşacağını söyledi.

 

BELEDİYE İLE HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİNDE YAPILIYOR

 

              Afyonkarahisar Belediyesi ile hayırseverlerin katkılarıyla ilimize kazandırılacak olan Paşa Camii’nin inşaat çalışmalarının cami derneği tarafından yürütüldüğünü kaydeden Başkan Çoban; caminin çatısının tamamen ahşap olacağını söyledi. Camide kullanılacak ahşap işlemeler için özel bir atölye kurulduğunu ifade eden Başkan Çoban, malzemesinin ise tamamen toros sediri olduğunu dile getirdi.

 

“TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK ESERİ AFYONKARAHİSAR’A KAZANDIRACAĞIZ”

 

         İnşaat alanında ise zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban” Paşa Camimizde beton, demir çimento kullanmıyoruz, atalarımızın yani ecdadımızın yaptığı şekliyle tamamen doğal malzemeler kullanıyoruz. Belediyemize ait Antalya Yolu üzerindeki bazalt ocağından, bazalt taşlarımızı alıp kendi fabrikamızda kesiyoruz. Yine Döğer ilçemizdeki özel sektöre ait bir doğaltaş ocağından da tüf taşlarını satın alıp yine kendi fabrikamızda kesip şantiyeye teslim ediyoruz. Harcı tamamen ‘Horasan harcı’ dediğimiz yine ecdadımızın kullandığı harçtan olacak. Bittiği zaman ahşapla doğaltaşın çok güzel bir şekilde ortaya çıktığı bir eserimizi hem Afyonkarahisar’a hemde ülkemize kazandıracağız. Şu anda Türkiye’de yakın dönemde bizim gibi tamamen doğaltaştan yapılan üç adet camii var. Bir tanesi İstanbul Esenler’de, bir tanesi Giresun Bulancak’ta üçüncüsü de inşallah Afyonkarahisar’da olacak.

 

         Amacımız 2019 yılı içerisinde bu camiyi ibadete açmak. Ben özellikle hayırseverimiz Ahmet Çelikörs Bey’e, bu güzel katkısından ve hayrından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah camimiz hem kendisi hemde çevre düzenlemesi ile ilimizde, bölgemizde ve hatta ülkemizde ses getirecek bir eser olacak” diye konuştu.