8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu' nda açılan resim sergisi büyük beğeni topladı.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

 

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu'nun katkılarıyla Emekli Öğretmen-Ressam Mustafa Kemal Uyar tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılan resim sergisi büyük beğeni topladı.

 

                "Kadın, Çiçek ve Deniz" temalı serginin açılış törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Kent Konseyi Kültür ve Sanata Çalışma Grubu Başkanı Ünal Özdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

                "AİLENİN TEMEL TAŞI KADINLARDIR"

 

                Yoğun katılımın olduğu serginin açılış kurdelesini, Emekli Öğretmen-Ressam Mustafa Kemal Uyar ve kadın protokol mensuplarıyla birlikte kesen Vali Mustafa Tutulmaz, bu sergi aracılığıyla tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.           

 

                Kadınların; güzelliğin, üretkenliğin, birleştiriciliğin ve fedakarlığın temsili olduğunu belirten Vali Tutulmaz, "Ailenin temel taşı da kadınlardır. 'Yuvayı dişe kuş yapar' sözü bunun en güzel örneğidir. Peygamber Efendimizin, 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifi de dinimizin kadınlara verdiği önemin en önemli göstergesidir" diye konuştu.

 

                Açılışın ardından sergiyi gezen protokol mensupları ve sanatseverler, 30 yılı aşkın zamandır yağlı boya resim çalışması yapan Mustafa Kemal Uyar'ın değişik yıllarda yaptığı eserlere hayran kaldı. 62 tablo yağlı boya resmin beğeniye sunulduğu sergi, 10 Mart Cumartesi günü saat 17:30'a kadar ziyaret edilebilecek.