- Afgan genç yakalandığı menenjit hastalığı sebebi ile ailesinden uzakta yoğun bakım servisinde makineye bağlı yaşıyor

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler

                  

   Afganistan’daki iç savaş sebebi ile 1 yıl önce Türkiye’ye kaçak yollarla gelen 24 yaşındaki Afgan genç, şimdi yakalandığı menenjit hastalığı ile ölüm kalım savaşı veriyor.   

  Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne 6 gün önce rahatsızlanarak arkadaşları tarafından getirilen Bager Mutahari, burada yapılan ilk müdahalenin ardından menenjit teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Doktorların arkadaşlarına ‘her an hazırlıklı olun’ dediği Bager Mutahari, ülkesindeki iç savaştan kaçarken şimdide yakalandığı ölümcül hastalıkla mücadele veriyor.  

  Mutahari'nin yaşadığı sıkıntılara anlatan ve yardım isteyen arkadaşı Abdulkhaliq Mohammadi, “Ben yaklaşık 4 yıldır Afyonkarahisar’da yaşıyorum. Arkadaşım da 1 yıl önce Afganistan’dan buraya kaçak olarak gelmiş. İç savaştan dolay ülkesinden kaçıp buraya gelmiş. Şimdi yoğun bakımda. Menenjit hastasıdır. Kendisiyle birkaç gün önce görüştüğümde çok kötüydü. Şuan ailesi burada yok. Bize diyordu ki ‘annemi babamı görmek istiyorum son olarak’ diyordu. 5 tane ablası var, annesi babası zaten yaşlı Afganistan’da yaşıyor” dedi. 

  Doktor ‘her an hazırlıklı olun’ dedi 

  Abdulkhaliq, yetkililerden ailesinin Bager’i görmesi için yardım etmesini isteyerek, “Bager gibi çok insanlar var burada, ailecek geliyorlar buraya. Afganistanda’ki iç savaştan dolayı ülkelerinden kaçıp buraya geliyorlar. Bager, hastalığa yakalandı ve durumu şuan çok kötü. Ben geçen gün doktorla görüştüm. Doktor, ‘her an hazırlıklı olun. Çok risklidir’ diyor. Mikrop bulaşmış buna. Annesine ve babasına haber edilmesi lazım. Şuan babası biliyor, annesi bilmiyor. Annesi çok yaşlı olduğu için kalp krizi geçirebilir diye haber edilmiyor. Ailesi görmesi için imkan sağlanmasını istiyoruz. Ailesini görse kendisi de çok mutlu olur. Yetkilerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.