Vali Tutulmaz Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Yöneticileri ile Öğrencilerini Makamında Kabul Etti.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

 

Vali Mustafa Tutulmaz, Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kurucusu Önder Artuk, Okul Müdürü İbrahim Çakal, öğretmenleri ile sporda ülkemizi ve Afyonkarahisar'ı temsil eden milli sporcularımız Selahattin Güngel ve Meryem Betül Çavdar ile 12. sınıf öğrencileri Şule Özcan, Ayten Gül Şeker'i makamında kabul etti.

 

Yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren ve ara eleman yetiştiren eğitim kurumlarının önemine değinen Vali Tutulmaz; “Ülkemizde ara eleman eksikliğini yaşıyoruz. Ara eleman yetiştiren teknik eğitime ağırlık vermeliyiz. Ülkemizde işsizliğin en büyük sebebi bir alanda uzmanlaşamayan işsizler bulunuyor. Fabrikaya işe girmek isteyen bir kişi her işi yaparım diye işe girmeye çalışıyor. Bu da başta işsizliklere neden olmasının yanında hem işi bilmeyen kişi için hem de işletme için sorunlar yaşanmasına neden oluyor.” dedi.

 

Konusunda uzmanlaşmış kişilere ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Vali Tutulmaz; “Okullarda mezun olan öğrencilerimiz arasında CNC makinesini iyi kullanabilen ara elemanlara ihtiyacımız var. Bilgisayar ortamında proje üretebilen kişilere ihtiyacımız var. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Aselsan'da en iyi mühendislerimiz var. Güzel projeler üretiyorlar. Bunlara katkı sağlayan ara elemanlarımız var. Böyle saygın kurumlara Afyonkarahisarlı öğrencilerimizi de göndermeliyiz. Ben böyle okullara çok önem veriyorum. Afyon Organize Sanayisi diğer illere göre de ileri seviyededir.” dedi.

 

Türkiye'de sanayi bölgelerinde özel olarak kurulan teknik kolejlerin büyük bir avantajının olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Bu okulların sanayicimizin 'ara' değil, 'aranan' nitelikli eleman açığını kapatacağına inanıyorum.” dedi.

 

 

Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu Önder Artuk ise Vali Tutulmaz'a kabullerinden dolayı teşekkür ederek; “4 yıllık eğitim boyunca öğrencilerden hiçbir şekilde eğitim ücreti alınmıyoruz. Türk sanayisinin ara eleman ihtiyacına cevap verecek, kendine güvenen, donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mezun olacak öğrencilerimizin birçoğu özel firmalarda şimdiden iş buldu. İşverenler kolejimize ziyaret ederek ara eleman taleplerinde bulunuyor.” dedi.

 

Konuşmaların ardından okul öğrencileri Vali Tutulmaz'a çiçek takdim ederken, Vali Tutulmaz ise sportif anlamda ülkemize ve Afyonkarahisar'a uluslararası başarı getiren Meryem Betül Çavdar ve Selahattin Güngel'e başarılarının devamını dileyerek diğer öğrencilere de kitap hediye etti.