AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, el birliğiyle üretim yapan kadınların hep birlikte pazarladığı ürünlerin hem kadınlara hem de Bursa ve ülke ekonomisine kazandırdığını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..



Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu çalışmaları kapsamında Bursa’da inceleme ve ziyaretlerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, el birliğiyle üretim yapan kadınların hep birlikte pazarladığı ürünlerin hem kadınlara hem de Bursa ve ülke ekonomisine kazandırdığını söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu çalışmaları kapsamında Bursa’da incelemelerde bulundu. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Kestel İlçesi’nin Saitabat Köyü’nde kadınların işlettiği köy konağına giden Milletvekili Hatice Özkal, kadınların yaptığı doğal ve sağlıklı gıdaları inceledi. Köylü kadınların bir araya gelerek oluşturduğu Saitabat Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin faaliyete geçirdiği konağın gerçek bir nostalji ve emek barındırdığını ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, köylü kadınların yöresel kültürün devamı açısından da önemli bir sorumluluk üstlendiklerini anlattı. Konakta yapılan yemekleri; ziyarete katılan Milletvekilleri ile köylü kadınlara elleriyle ikram eden Milletvekili Özkal, yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken Saitabatlı kadınlarla uzun uzun sohbet etti. 

Saitabat Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de üye olduğu Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hayata geçirdiği ‘Bereketlim Doğal Ürün Satış Marketi’nde de incelemelerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal; kadınların el ele verdiğinde, girişimcilikleriyle emeklerini birleştirdiklerinde, çok önemli başarılara ulaşabileceğinin bir örneğin daha Bursa’da görüldüğünü söyledi. Bereketim marketi ve Saitabat Konağı’ndaki restoranının bu açıdan tüm girişimci kadınlara örnek olması gerektiğini ifade eden Milletvekili Özkal, “Kadınlarımız bir araya gelmiş hem üretiyor hem ürettiklerini pazarlıyor hem de emeklerini kazanca dönüştürüyor. Bu kazanç kadınlarımızın aile ekonomisinin yanı sıra Bursa ve ülkemiz ekonomisine de katkı sağlıyor. Kestel’in hatta Saitabat Köyü’nün turizm potansiyeli değerlendiriliyor. İmece usulüyle el birliğiyle yapılan bu çalışmalarda herkes kazanıyor. Türkiye’nin pek çok bölgesinde başarılı çalışma ve uygulamalar bulunuyor. İnşallah incelemelerimiz sonrası oluşturacağımız raporla tüm kadınlarımıza yol gösterecek, fikir ve yol haritası oluşturacak bir rapor ortaya çıkaracağız” dedi. 

Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu üyesi Milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamlarında ziyaret ettiler. İnceleme ve ziyaretler kapsamında son olarak Bursa’daki kadın girişimcilerle bir araya gelen komisyon üyesi milletvekilleri, Bursa ve diğer şehirlerde gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili hem kadın girişimciler hem de sivil toplum örgütü temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.