rnDinar Belediye Başkanlığı, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği işbirliği ile Dinar Parkala konferans salonunda 9. Türkiye Gerontoloji ödülleri düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Ödül programına Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Nişantaşı Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melis Oktuğ Zengin,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Muammer Tuna, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Zuhal Güler, Gerontologlar Derneği Başkanı Faruk Yaşar Gürdal, Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ile çok sayıda Dinarlı vatandaş katıldı. Dinarda 3. Kez ülkemizde ise 9. Kez Gerontoloji ödüllerinin verildiği vurgulayan Başkan Acar yaptığı açılış konuşmasında Dinar ile gerontoloji biliminin artık bütünleştiğini söyledi. 

9. Türkiye Gerontoloji Ödülleri kapsamında Bilim Hizmet Ödülü Kategorisinde Prof.Dr. Melis Oktuğ Zengin ve Yrd. Doç.Dr Zuhal Güler ödülü almaya hak kazanırken, GeroBasın Ödülü Kategorisinde Hürriyet Gazetesi Temsilcileri Mesude Erşan ve Sebati Karakurt, GeroFuture ödülü kategorisinde Uzm. Özden Tenlik ve Bilim Teşvik Ödülünde ise Dr.Akif Aktuğ ödüllerini aldılar. 

 

Tören sonrası Tazelenme Üniversitesi 60 yaş üstü öğrencileri aldıkları eğitimler hakkında bilgi verirken interaktif soru cevap sonrasında program sona erdi.

 

Başkan Saffet Acar açılış konuşmasında şunları söyledi; Ülkemiz bilim camiası için oldukça önemli bir yer tutan ve Gerontoloji alanındaki akademisyenlerin, uygulayıcıların, Yaşlılara hizmet etmeye gönül vermiş kimselerin ve alanda başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği; Dinar Belediye Başkanlığı, Ulusal Yaşlılık Konseyi ve Ulusal Sosyal uygulamalı Gerontoloji Derneği iş birliği içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz 9. Türkiye Uluslar arası Gerontoloji Ödülleri Törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz hepinizi şahsım ve Belediyem adına saygıyla selamlıyorum.

Geçen haftalarda açıklanan Türkiye İstatistik kurumu rakamlarına göre Dinar ilçemizde Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlarımızın oranı geçen yıla oran ile %2 oranında artış göstermiştir.

İlçemizin 2017 yılı TUİK verilerine göre 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısı 2816 kişi olmuştur. Bu rakam ilçe merkez nüfusunun %12 sine tekabül etmektedir.

 Ülkemizde de durum ilçemizden farklı değildir, rakamlar ülkemizin demografik yapısının hızlı bir şekilde yaşlandığını göstermektedir. Sayılar durumu apaçık göstermekte iken bizlerde yaşlılık çalışmalarımızı hızlandırmalı ve farkındalık oluşumlarımızı var gücümüz ile sürdürmeliyiz.

Ülkemizde acilen Yaşlılık Eylem Planları hazırlanmalı, alanında uzman ve ülkemiz yaşlılığına hizmet etmek için tam teşekküllü olarak yetiştirilen genç gerontolog arkadaşlarımıza destek verilmeli ve Ülkemiz; yaşlılık politikalarını yeniden gözden geçirmelidir.

Uzayan insan ömrü ve azalan doğurganlık oranları neticesinde nüfusumuz daha da yaşlı bir yapıya sessiz bir şekilde dönüşmektedir, bu bağlamda yaşlı bakım teknikerleri, yaşlı sağlığı uzmanları, geriatristler ve gerontologlar bir arada çalışmalıdırlar.

Her yıl düzenlenen bu anlamlı ödül töreni Gerontoloji alanında başarılı ve örnek çalışmalar yapmış kimselerin tanınması ve ülkemizin diğer bölgelerine örnek olması anlamında bir etki oluşturması için bilim camiasını bu alanda bir araya getirerek yeni fikirler ve çalışmalar üretmesi amacıyla yapılmaktadır.

İlçemiz Dinar bu büyük organizasyona 3. Kez ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamaktadır. Dinar artık gerontoloji bilimiyle bütünleşmiş, ulusal ve uluslar arası alanda ses getiren ve farklı bir ivme kazanan manidar bir kent olmuştur.

Ben bizlere her zaman destek olan ilçemizde Alzheimer ve Demans hastalığı ile mücadele eden tüm hastalarımıza ve hasta yakınlarına gerek evlerine giderek onları bilgilendiren, gerekse tedavileri için başka değerli doktorlarımıza yönlendiren. İlçemizin yaşlılık anlamında fark yaratmasına vesile olan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan hocama ve bizlere her zaman destek olan tüm hocalarıma sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.

9.Türkiye Gerontoloji Ödülleri kapsamında Bilim Hizmet Ödülü kategorisinde İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde yapmış olduğu çalışmalar ile layık görülen Prof.Dr. Melis Oktuğ Zengin hocamı, yine Bilim Hizmet Ödülü kategorisinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesindeki üstün başarıları ile katkı sunan ve bu ödülü hak eden Yrd. Doç. Dr. Zuhal Güler’i tebrik ediyorum.

Bir başka kategorimiz olan GeroBasın ödülünde Hürriyet gazetesi temsilcileri Mesude Erşan ve Sebati Karakurt’a yapmış oldukları başarılı haberler neticesinde bu dalda ödül almayı layık görülmüşlerdir, kendilerine ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bilim Teşvik Ödülü kategorisinde ise değerli hemşerimiz Emekli Emniyet Müdürü Dr. Akif Aktuğ’a hem emniyet camiasında hem de sivil hayatında yaşlılık alanında yapmış olduğu projelerden dolayı ve Dinarımızı bu anlamda başarılı temsilinden dolayı kendisine bu ödülü vermekten ayrıca gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Son olarak Tazelenme Üniversitesi Muğla Koordinatörü genç bilim insanı Özden Tenlik hanımefendiyi yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı kutluyor GeroFuture ödülünü almayı hak ettiği için başarılarının devamını diliyorum.

9. Türkiye Gerontoloji ödüllerinin ülkemize hayırlı olmasını dilerken, programda emeği geçen belediye personelime ve davetimize icabet eden siz değerli vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyor, hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”