"EĞİTİMLE İLGİLİ ÇOK ŞEY YAPTIK VE YAPACAĞIZ"

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

                Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi işbirliğinde ikincisi düzenlenecek "Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar, Rehberlik Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen törenle yarışmaya katılan okul müdürlerine dağıtıldı.

                120 okul müdürüne 9 bin kitabın dağıtıldığı törene Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Tuncer, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik,  Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Hasan Azak ve okul müdürleri katıldı.

“BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”

Törende konuşan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik geçen yıl ilki yapılan yarışmanın Türkiye çapında ses getirdiğini söyledi. Çelik, yarışmanın ardından Sendika Genel Başkanı Ali Yalçın'ın kendisini arayarak, 'böyle bir çalışmanın Türkiye'ye yayılması gerektiğini' ifade ettiğini aktardı. Yalçın'ın ayrıca kendisinin şahsında tüm okul yöneticilerine ve özellikle de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür ettiğini belirten Abdullah Çelik şöyle devam etti: "Elbette bu yarışmanın bir maliyeti var ve bu maliyeti de Belediyemizin karşılamasından dolayı bu tür yarışmayı çok daha rahat bir şekilde yapabiliyoruz. Bu anlamda Genel Başkanımız, bu yarışmaların başka illerdeki belediyelere de örnek olması gerektiğini ifade etti. Bu faaliyetimizden sonra bazı illerimiz bizlerden teknik destek almaya başladılar. Önümüzdeki süreçte bu illerimizde de bu tür yarışmalar düzenlenecek" dedi.

“İNSANLAR OKUDUĞU ŞEYLER NİSPETİNDE ŞEKİLLENİR”

                Okumanın insanı her yönden geliştirip ilerlettiğini kaydeden Şube Başkanı Çelik, "Bizler, okullarımızdaki yavrularımızı en iyi şekilde en güzel şekilde eğitmek durumundayız. Son yıllarda ülkemiz, ekonomik anlamda ciddi gelişme ve ilerleme kaydetti. Halkımızın maddi refahı ciddi derecede yükseldi, yaşam koşullarımız çok iyi hale geldi. Bunlar tek başına elbette yeterli değil. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık dile getirdiği; 'değerlerine bağlı nesil yetiştirme projeleri var.' Bizim bu çalışmamız da bu projeye katkı sağlayacak bir çalışma. Bizim belirlemiş olduğumuz kitaplar, ülkemizin önder şahsiyetleri diyebileceğimiz yazarların eserlerinden oluşuyor. Bu eserlerde de öğrencilerimize hem okuma alışkanlığı kazandırmaya dönük hem de milletine memleketine faydalı birer birey olmalarını dönük eserler var. Bu eserlerimiz okunduğu zaman çocuklarımızın zihin dünyasında farklı ufuklar açacağına inanıyoruz. Onun için okumak gerçekten bir erdemdir ve insanlar okuduğu şeyler nispetinde şekillenir" diye konuştu.

“BELEDİYEMİZ BÜYÜK DESTEK OLDU”

                Afyonkarahisar Belediyesinin projeye katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Çelik şöyle konuştu: "Bunun maliyeti gerçekten yüksek ciddi bir maliyet. Hatta ben şöyle düşünüyorum, geçen yıl yaptığımız yarışmada belediyemizin ilimizin okullarına kazandırdığı kitapları topladığınız zaman büyük bir kütüphane kuruluyor. Bu sene de aynı şekilde büyük bir kütüphane sahibi oldu ilimiz. İnşallah bundan sonra kütüphanelerimiz daha da zenginleşecek. Bu anlamda yarışmaya katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bunu başka illerdeki arkadaşlarımızda yapmayı çok istiyorlar ama yapamıyorlar. Yapamamaların en önemli nedeni de belediyenin katkı sunmaması. Bizler bu konuda gerçekten çok şanslıyız. Başkanımız eğitime gerçekten çok büyük önem veriyor. Sadece bu yarışma özelinde değil. Örneğin her yıl eğitim öğretim yılının başında ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapıyor. Ayrıca yine geçen yıldan bu yana binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye burs desteği veriyor. Bunlar sadece eğitime gönül vermiş bir kişinin yapabileceği işler." diye konuştu. Yarışmanın ilimize hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Tuncer de yeni ufukların açılmasına sebep olacağını belirttiği yarışmanın, öğrencilerin eğitim hayatlarına çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Tuncer, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

“OKUL MÜDÜRLERİMİZ PROJEYİ SAHİPLENİYOR”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise göreve geldikleri günden bugün eğitime çok önemli destekler verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin, gönül ve ruh dünyasını inşa edecek, ülkesine vatanına ve insanlığa karşı sorumluluklarını arttıracak faaliyetlere her zaman ön ayak olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çoban; "Bu yüzden belediye olarak iki yıldır bu güzel faaliyete destek vermek bizim açımızdan da önemli ve anlamlı bir davranış. Biz işin maddi külfetini üstleniyoruz ama daha da önemlisi hem sendikamız hem de değerli okul müdürlerimizin bu faaliyete destek vermesi de çok ciddi önem arz ediyor. Bizler her ne kadar bunun finansını ayarlasak protokolünü de yapsak, okul müdürlerimiz bu işi sahiplenmese elbette başarı sağlayamayız. Geçen yıl ödül töreninde çok duygulanmış çok hoşumuza gitmişti" dedi.

“EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ”

                Yarışmaya katılacak öğrencilere, Cahit Zarifoğlu, Mustafa Kutlu, Yavuz Bahadıroğlu ve İskender Pala gibi ilim ve fikir adamlarının yazdığı kitaplardan oluşan 9 bin kitabın dağıtılacağını açıklayan Başkan Çoban, 'eğitime daha fazla önem verilmesi' vurgusu yaptı ve şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız bundan 4-5 ay önce İstanbul'da bir Kültür Şurasında, 'açıkça ifade etmemiz gerekirse biz ekonomide, ulaştırmada, savunma sanayinde birçok sektörde çok ciddi başarılar elde ettik; ancak kültür sanat ve eğitim de maalesef istediğimiz başarı yakalayamadık' diye bir özeleştiride bulunmuştu. 2003 yılından beri bütçeyi takip edenler bilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk defa eğitime ayrılan pay birinci sıraya oturdu. Okullarımız fiziki olarak çok güçlendi, materyallerimiz güçlendi, derslik başına düşen öğretmen sayımız arttı. Bunlara rağmen, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi eğitimde istediğimiz başarıyı yakalamamışsak, hem Ankara düzeyinde büyüklerimizin hem iller düzeyinde de hepimizin bu iş için seferber olması lazım"

MERKEZ OKULLARINA BAŞKAN’DAN MÜJDE

         Bu doğrultuda Afyonkarahisar Belediyesi olarak, öğrencilere yönelik maddi ve ayni yardımlarla; okullara ise çeşitli araç ve gereçlerle destek verdiklerini kaydeden Başkan Çoban, ayrıca geçen yıl ilk kez 3 bin 130 öğrenciye, bu yıl da 5 bin 700 öğrenciye 80-100 lira eğitim bursu verdiklerini söyledi. "Eğitimle ilgili çok şey yaptık ve yapacağız" diyen Başkan Çoban, "İnşallah 22 Şubat'ta ihalemiz var. İlgili arkadaşlarımıza talimat verdim. Şehir merkezinde olan tüm okullarımızı ziyaret ederek, son sistem bir bilgisayar ve en son teknoloji bir televizyonla beraber spor seti hediye edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Çoban'ın konuşmasının son bölümünde açıkladığı bu hediye müjdesi okul müdürleri tarafından uzun süre alkışlandı. Yapılan konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Tuncer, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik tarafından yarışma kitapları, okul müdürlerine teslim edildi.